måndag 10 maj 2010

Personalchefen sparkas - Kostnad 2 mkr!

Enligt uppgifter till Bloggen sparkas kommunens personalchef.

Men personalchefen går inte lottlös, utan får hela 32 månadslöner som inkl sociala avgifter kostar skattebetalarna ca 2 mkr!

Det är kommunchefen Jan Eriksson som förhandlat fram "avgångsvederlaget" för personalchefen. Det verkar inte som att Janne kommer att ge sig förrän kommunen är helt bankrutt.

Och inte heller hans politiska uppbackare verkar ge sig innan de kört kommunen i botten. Tyvärr är det rena gangstermetoder som vi nu beskådar. Det finns inget politiskt beslut som ger Janne rätt att sparka personalchefen och ge henne 2 miljoner skattekronor.

Janne har endast stöd av sina politiska myglarkompisar, Den beklagansvärde (FP) och Fru Börjesson (S). Men det räcker tydligen långt, när övriga tiger still. Är Fru Börjessons nya hjälpreda Ann-Marie Jacobsson (C) upptagen med att städa och tvätta åt myglarna? Och Hugo Hultgren (M) - har han tagit fel på årstiden och gått i politiskt ide? R. Ingemar Eriksson (V) - vet han om att han är KS-ledamot?

Det kanske är så att fler har funnit "charmen" i att mygla och upptäckt att mygla är lite grand som att mingla - det är så mycket roligare när man gör det ofta och tillsammans, särskilt när någon annan betalar notan.

Bloggredaktionen

Tallbacken duger åt flyktingbarnen!

Som de flesta förmodligen känner till har S och FP under alla år gjort sitt yttersta, för att stänga Tallbackens fina och moderna äldreboende i Högsäter.

S och FP gillar nämligen inte Högsäter och den norra kommundelen. På sina medlemsmöten brukar de hänvisa till befolkningen i den norra kommundelen, som "dom där uppe".

Trots att flera tongivande folkpartister är hemmahörande i Högsäter, Eva Olsson, Bo Ljung och Roger Martinsson, har de inte lagt två strån i kors för att behålla Tallbacken.

Det måste därför ha kommit som en skänk från ovan för FP och S, när "någon" plötsligt hittade "gift" i Tallbackens lokaler. Ja, det var ju inte riktigt gift egentligen, men vad gjorde det. Det falska giftlarmet dög ju som svepskäl för att stänga Tallbacken. Sagt och gjort - ut med personalen och de gamla ut till Färgelanda. Någon sanering av lokalerna var det aldrig tal om.

Högsäters folkpartister jublade i kör med sina fränder i Färgelanda. Sossarna - det finns väl inga kvar i Högsäter - hade en egen jubelkör i Färgelanda. Kommuninvånarna tittade förundrat på. Är det detta S och FP menar med att hela kommunen skall leva?

Nu till slutklämmen på historien. Förra veckan kunde vi läsa att Tallbacken skall öppnas igen. Hurra! utbrast kanske många - i tron att de gamla skulle få återvända - innan de satte kaffet i vrångstrupen. Det var tydligen inte kommunens gamla som skulle erbjudas boende på Tallbacken - det var flyktingbarn.

Inget ont om flyktingbarn, de behöver någonstans att bo de också, men det som är så svårt att förstå är hur ett "gift" kan utgöra en hälsofara för personalen och de gamla, men inte utgöra en hälsofara för flyktingbarnen? Men som vi vet finns det ett svar på alla frågor.

"Svaret" i det här fallet är att kommunen påstås ha gjort två "mätningar", som visar att "problemen inte kvarstår". Visst är det underbart att skåda hur giftproblem kan försvinna fortare än en oljad blixt. Det enda som behövs är tydligen att kostnader i form av äldre byts till intäkter i form av flyktingbarn.

Det måste kännas skönt för S och FP att veta, att de har rent mjöl i påsen när de går ut för att möta väljarna i höstens val.

Bloggredaktionen