måndag 8 mars 2010

Mobbningsärendet - 107 228 kronor

107 228 kronor - and the clock is ticking...

Bloggen har tagit del av hittills översända fakturor från Jan Erikssons advokater i mobbningsärendet - ni vet de han betalar med våra skattemedel - och konstaterar att summan nu är uppe i 107 228 kronor!

Men då är inte alla timmar och kostnader medräknade, vilket innebär att den verkliga kostnaden snart är i nivå med det skadestånd som Barn- och elevombudet (BEO) kräver av kommunen (134 200 kronor).

Snyggt jobbat Janne, säger vi från Bloggen. När du fullbordat kränkningen av pojken i tingsrätten, kommer du emellertid ha tappat målet. Det innebär att skattebetalarna - alltså inte du - tvingas betala rättegångskostnaderna, som vida kommer att överstiga det begärda skadeståndet (kanske 300-400 000 kronor). Därtill skall läggas själva skadeståndet.

Den enda lilla trösten i denna bedrövelse, är att pojken därigenom till slut får sin upprättelse. Den upprättelse som pojken blev bestulen på, när Eriksson - trots den offentliga ursäkten - instruerade advokaterna att förneka att pojken blivit mobbad.

Bloggredaktionen