onsdag 2 juni 2010

Kommunchefen missköter ännu en uppgift

I dagens nummer av Bohusläningen framkommer att Färgelanda kommun behandlar flyktingar som andra klassens medborgare.

Det är kommunchefen som ansvarar för att flyktingarna inte får det stöd och den respekt de skall ha. I tidningen framkom även att kommunchefen har gömt undan 5 mkr, som egentligen skulle ha använts till flyktingarna. Vad är egentligen syftet?

Flyktingpolitiken kostar pengar - enligt många alltför mycket pengar. Men om Sverige bedriver en politik - rätt eller fel - där vi tillåter ett stort antal asylsökande att komma hit, har vi också en skyldighet att behandla dem med respekt.

Vi som bor i Färgelanda vet ju att kommunchefen har grunda kunskaper i det mesta. Visserligen klarar han av att signera ett och annat avtal för kommunens räkning, men han har uppenbarligen förtvivlat svårt att förstå vad det är han skriver på. Det är svårt att se något annat skäl till varför han hela tiden misslyckas med att leva upp till kommunens avtal med olika avtalsparter.

Det är tyvärr inte mycket som fungerar under kommunchefens "ledning". De inkompetenta och myglande låtsas-kommunalråden Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S), känner sig dock tillfreds med vad kommunchefen uträttar eftersom de tre delar en samsyn, om hur "arbetet" i kommunen skall bedrivas.

Bloggredaktionen


KS sammanträder

KS sammanträder idag på kommunkontoret i Sessionsalen (klicka på länken för dagordningen).

Bl.a. kommer friskolorna och kommunstyrelsens svar på revisorernas anmärkningar att diskuteras. I sistnämnda ärende har Den beklagansvärde (FP) och Fru Börjesson (S) - som båda är jäviga - tagit sig rätten att själva svara för kommunstyrelsens räkning.

De båda myglarnas tilltag lever upp till deras "skämt" om demokrati, som vi publicerade igår.

Bloggredaktionen