torsdag 12 november 2009

Politisk debatt ikväll kl 19.00!

Vi påminner om debatten ikväll kl 19.00.

Alla är hjärtligt välkomna till en - som vi hoppas - öppen och intensiv debatt - utan skygglappar och förutfattade meningar.

Ämnet som angavs i gårdagens påannonsering blir möjligen väl stort att greppa. Dels handlar det ju om många frågor, dels handlar det om många personer.

För att få lite spets på debatten väljer vi att begränsa debatten till en viss sakfråga. När sedan flertalet är nöjda kan vi därefter gå vidare till nästa. Detta kräver visserligen viss disciplin, men här har även moderatorerna en uppgift.

Mot bakgrund av artikeln i tidningen om GullBritt Johansson (c) häromdagen, kan det vara lämpligt att börja med att debattera "Björnhus-satsningen". Den har ju av dess tillskyndare - med den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) och den olyckliga Ulla Börjesson (s) i spetsen - lyfts fram som en jobb- och tillväxtmotor.

Frågan är då om "Björnhus-satsningen" är eller kan bli den jobb- och tillväxtmotor som hävdas av tillskyndarna?

Denna fråga blir då det första temat i kvällens debatt. När vi är klara med temat går vi över till nästa - om tiden så medger. Ni som läsare kan naturligtvis också föreslå teman som skall debatteras.

Bloggen fick en fråga om hur man kan använda signatur i debatten. Det gör man på följande sätt. För det första kommer debatten att gå till på det sättet att alla som deltar, använder sig av kommentarfunktionen till detta inlägg. När man tryckt på kommentarfliken,(nederst detta inlägg), får man upp en ruta där man skriver sin kommentar. Klicka först på pilen till höger om "Välj profil" och sedan på "namn/webbadress" näst längst ner. Skriv sedan in din signatur i rutan där det står namn, men lämna rutan för webbadress tom, och skicka sedan ditt inlägg. Härigenom ser alla vilken signatur som skrivit inlägget, men du är fortfarande helt anonym.

Bloggredaktionen.