lördag 1 maj 2010

Ingen ville gå med myglarna

Allmänheten tar avstånd från myglande sossar

Sossarna vågade sig igår inte ens ut till Stigen för att "fira Valborg". Och det kan vi förstå. Sossarna är inte särskilt väl sedda i Stigen, efter det att de - med Kerstin Fredriksson i spetsen - ansvarslöst och mot Stigenbornas uttryckliga vilja, lagt ner Stigen skola och därmed effektivt saboterat möjligheterna för Stigenborna att leva ett normalt liv och utveckla sitt samhälle.

Det är lite svårt att förstå tanken med att starta 1:a maj demonstrationen vid Björnhuset. Härigenom binder sig sossarna även rent fysiskt till den plats, som blivit själva symbolen för allt som är ruttet, förljuget och fel i kommunen.

Trots utfyllnad av barn och vackert väder, var det glest i sossarnas demonstrationståg på lördagen - det handlade i princip om "de närmast sörjande". Enligt uppgifter till Bloggen var det bara 42 själar som klarade av att vandra den tunga vägen från Björnhuset upp till Centrumhuset - ett kvitto så gott som något på det obefintliga folkliga stöd som S i Färgelanda åtnjuter idag. Kanske var de många böjda huvudena ett tecken på skuld, kanske också ett tecken på insikt att väljarnas dom i valet kommer att bli hård.

Mygeltåget leddes som sig bör av de facto-kommunalrådet Fru Börjesson och avslutades stilenligt och i demokratisk ordning av KF-ordföranden Peo Magnusson. Tragiskt var det visst någon som skrev i en kommentar - javisst var det så.

Bloggredaktionen