onsdag 23 december 2009

Vänersborgs kommun ställer in betalningarna!

243 miljoner kronor var tydligen nog. Nu stoppar Vänersborgs kommun med omedelbar verkan betalningarna av leverantörsfakturor som rör skrytbygget "Arena Vänersborg", som var budgeterat till 140 miljoner. Vänersborgs kommun säger nu att man vill granska de fakturor som kommer in, så att man vet vad man betalar för. Sent skall syndaren vakna!

I Färgelanda vaknar dock inte syndaren. Enligt den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) finns det ju inga syndare i Färgelanda - i vart fall skall man inte jaga syndarna. Möjligen beror den beklagansvärdes ställningstagande på att han inte vill jaga sig själv? I Färgelanda finns alltså ingen anledning att granska några fakturor - här litar vi på "våra" tjänstemän OCH på "våra" företag.

Björnhusprojektet, som från början hade ett investeringstak om 30 mkr, har i strid med upphandlingslagen inte upphandlats. Istället "köper" företagen varor och tjänster på löpande räkning och skickar sedan fakturorna till kommunen som snällt betalar. Ofta är närstående intressen inblandade. Eftersom kommunen inte har någon man på plats är det omöjligt att kontrollera huruvida fakturorna stämmer. Nu är vi uppe i 72 mkr, men troligtvis blir det mycket mer.

I Björnhushärvan tycks det dessutom finnas en stark ovilja hos kommunchefen Jan Eriksson att kontrollera de fakturor som företagen skickar till kommunen. Varför vill inte Eriksson kontrollera vart våra 72 miljoner skattekronor tar vägen?

Den person som på papperet är ansvarig för Björnhusfastigheten - "fastighetschefen" Thord Karlsson - har fått inre tjänst av Eriksson. Istället för att aktivt medverka i Björnhusprojektet, är Thord hänvisad till att sortera in företagens bristfälliga fakturaunderlag i olika pärmar, som han sedan förvarar i sitt kontorsrum. Möjligen bläddrar Thord igenom pärmarna då och då för att få dagen att gå. I många fall klarar inte heller Thord att redogöra för vad fakturorna avser. Varför har Thord förhindrats att fullgöra sina normala skyldigheter som fastighetschef?

Och som detta inte vore nog leds alltså Färgelanda idag av korrupta politiker i FP, S och V, som skyddar kommunchefen och som hindrar granskning och kontroll. Varför gör de det kan man undra?

Enligt uppgift har inte kommunen ännu inte fått den sista? fakturan från företagen, som kan hamna på 10 mkr. Vad vore i det här läget mer lämpligt än att följa Vänersborgs kommuns exempel och inte betala ut några ytterligare pengar?

Vem vet, efter genomgång och granskning av tidigare betalda fakturor, skulle man kanske komma fram till att företagen fått för mycket betalt, ja kanske t o m att de blir återbetalningsskyldiga och att kommunens skattebetalare därmed skulle slippa ytterligare rovdrift från företagens sida? Med tanke på den nuvarande kommunledningen hyser vi dock inte något större hopp.

Bloggredaktionen


Tjuvar i farten i Färgelanda centrum!

Dick Jonefelt, som innehar butiken D J Electronics vid Centrumtorget i Färgelanda, fick igår påhälsning av tjuvar. Två unga män kom vid 16-tiden in i Dicks butik och medan den ene distraherade Dick tillgrep den andre bl. a. en kamera. Efter visst handgemäng med tjuvarna återfick Dick kameran, men tjuvarna fick ändå med sig åtminstone en mobiltelefon när de springande försvann från platsen.

Enligt uppgift skall även Preem-tappen ha fått påhälsning av de två tjuvarna, där de bl. a. skall ha kommit över oljor.

Dramatiken "fångades" av Dicks övervakningskamera och nedan publicerar vi en bild på tjuvarna när de kommer in i Dicks butik. Det handlar alltså om två yngre män, en "liten" och en "stor".

Stölden är polisanmäld och om ni känner igen någon av tjuvarna på fotot, ombeds ni kontakta Dick Jonefelt på telefon 070/71 58 395, eller polisen på telefon 114 14.


(PS Övervakningskamerans datum- och tidsfunktioner är inte korrekt inställda, varför dessa visar fel)
Bloggredaktionen

Intervju med den beklagansvärde!

En icke FP-anknuten journalist (jobbar inte på GP, på Bohusläningen, eller på någon annan FP-tidning som GP kontrollerar) intervjuar den beklagansvärde!



Bloggredaktionen!