fredag 30 oktober 2009

Ang Polisanmälan och Överklagandet

Polisanmälan och överklagandet har nu inlämnats

Vi kommer inom kort att publicera överklagandet jämte några centrala bilagor.

Intresset från allmänheten att skriva på har varit överväldigande. Överklagandet skulle vara inlämnat senast idag och eftersom länsrätten stängde redan kl 12.00, var vi tvungna att dra streck vid 50. Många fler ville dock skriva på, men det har helt enkelt inte gått att få ihop logistiken med den snäva tidshorisonten. Det tar tid att åka runt och samla in underskrifter och prata med folk - och då märker man också hur stor kommunen är till ytan!

På tre dagar har alltså 50 personer skrivit på överklagandet av kommunstyrelsens beslut att godkänna hyresavtalen med företagen Björnerud AB och Lillesjö AB, som innebär att kommunen förlorar minst 20 mkr under sju år. 50 personer har även polisanmält de sju ledamöter i kommunstyrelsen som fattade besluten.

50 personer i Färgelanda har alltså på detta sätt visat civilkurage och tagit sitt samhällsansvar samt visat att allmänheten inte längre accepterar de politiska arbetsmetoder som begagnas av de korrumperade partierna (s), (fp) och (v). Bloggen är djupt imponerad av att detta kan hända i en så liten kommun som Färgelanda.

Många fler ville skriva på, men fick som sagt inte chansen. Många är också de som tagit kontakt med Bill Östlund och sagt att de stöder anmälningen och överklagandet fullt ut, men att de p g a politiska uppdrag eller andra känsliga förhållanden (t ex anställning i kommunen) inte vågar skriva på.

De ledamöter som beslutade godkänna hyresavtalen är i tur och ordning Kenneth Carlsson (fp), ks:s 1:e vice ordf och Ulla Börjesson (s), ks:s 2:e vice ordf, vilka ses på den första bilden nedan.

Vidare Kerstin Fredriksson (s), Monica Gustavsson (s) och Frank Öjeling (s), vilka ses på den andra bilden med Fredriksson överst (kommunchefen Jan Eriksson skymtar i bakgrunden).

Slutligen R. Ingemar Eriksson (v), som ses på den sista bilden nedan och Håkan Gusteus (fp) som vi för närvarande tyvärr saknar foto på.





Bloggredaktionen