söndag 13 mars 2011

Axplock från veckans händelser

IFO flyttar till Furåsen, vilket bl.a. är föranlett av integritetsskäl. Brukarnas integritet är dock inte något som uppskattas av oppositionsrådet Ulla Börjesson (S), som är negativ till flytten. Ulla Börjessons inställning är inte särskilt förvånande, eftersom hon är negativ till i stort sett allt.

Tommy Widekärr tar över ordförandeskapet i FP - en god början.

Notoriska lokalredaktörskan Jenny Borg lyckas för en gångs skull skriva en helt neutral artikel - kors i taket! Det handlar om Björnerud, som enligt VD Christian Widsén nu skall anställa drygt 10 personer.

Det skall dock påpekas att artikeln inte förtäljer hela sanningen. Det handlar om tjänster som under Björneruds konkurshot fyllts upp med inhyrd personal. När nu konkurshotet i det korta perspektivet undanröjts är det billigare att anställa personalen - därav åtgärden och det handlar alltså inte om nyanställningar i vedertagen mening. Det viktigaste nu är istället att Christian Widsén får snurr på verksamheten, så att jobben kan tryggas på sikt.

Det bör slutligen påpekas att kommunen fått många fler jobb och en kraftigt förbättrad kommunal service, om vi istället valt att satsa de 90 miljoner skattekronorna på nya arbetstillfällen i skola och äldreomsorg.

Bloggredaktionen