torsdag 11 november 2010

KS tog första steget mot en skola för alla

KS visade igår med eftertryck att vi inte bara fått en ny majoritet, utan också en majoritet som innebär förändring i positiv bemärkelse.

Flertalet kommuninvånare ser positivt på att barnen har tillgång till skola och barnomsorg i sitt närområde. Det bidrar till ökad trygghet, högre kvalitet och större sammanhållning i de olika kommundelarna.

Motståndet mot detta synsätt återfinns primärt i några isolerade socialistiska enklaver - främst i Färgelanda samhälle - som slutit sig samman i en övertygelse, att skolans verksamhet måste centraliseras. De kan inte se några fördelar med människor som bor på landsbygden, vilka de närmast betraktar som främlingar.

Färgelanda kommun är dock större än Färgelanda samhälle och igår visade C, M och KD att de är större än trångsynthet och kortsiktigt tänkande samt att de delar en gemensam värdegrund, som innefattar alla invånare - inte bara ett fåtal.

Tyvärr visade igår Kenneth Carlsson (FP) att han inte förstått valresultatet - han röstade återigen med socialisterna, när kommunstyrelsen fattade beslut om att utöka de befintliga förskoleavdelningarna i Stigen och Järbo.

FP i Färgelanda kommer sannolikt att få tillbringa många år på rehab och ideologisk avgiftning, innan det kan bli tal om att få komma tillbaka till den borgerliga familjen.

Bohusläningen satte följande krigsrubrik på beslutet att satsa på förskoleverksamheterna i Järbo och Stigen: "Stor oenighet om förskolebeslut". (klicka på länken) Denna rubrik följdes upp med följande rubrik: "Halva kommunstyrelsen reserverade sig".

Bloggen tycker det är tragiskt att Bohusläningen så uppenbart missköter sin rapportering från Färgelanda.

Bloggredaktionen