lördag 14 november 2009

Ang Bohusläningen

Tidningen Bohusläningen fortsätter sin tveksamma "journalistiska" tradition, att agera skrivbyrå åt Färgelanda kommun. I gårdagens lösa nummer skriver tidningen om "ett nyhetsbrev från kommunen", där det bl a påstås att 12 personer från kommunen fått jobb i Björnhuset.

Vad lokalredaktören "glömde" att nämna, är att "nyhetsbrevet" är författat av "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors, varför "nyhetsbrevets" trovärdighet starkt kan ifrågasättas. Jan Stalfors är ju som bekant nära förtrogen med den hårt kritiserade kommunchefen och båda är djupt involverade i Björnhusprojektet. Kanske räknade Janne med Västfarms anställda och lade till några extra för syns skull? Den som läser "nyhetsbrevet" inser för övrigt ganska snart, att innehållet kan ifrågasättas av många skäl.

Man kommer otvunget att tänka på Jannarnas återkommande (alltid lika hemliga) löften om "nya företag som är på gång" - ett Maraton-lopp med okända deltagare som aldrig når mål. Och eftersom ingen ifrågasätter eller prövar bluffen - vare sig lokaltidningen eller politikerna - tillåts Jannarna fortsätta referera från sitt Maraton-lopp, vars deltagare endast existerar i deras egen livliga fantasi.

Och samtidigt fortsätter alltså lokalredaktören att aningslöst klippa och klistra på sin egen sida. I anständighetens namn borde han åtminstone kontrollera "sakuppgifterna" som han klistrar in. Det finns trots allt några läsare kvar, som fortfarande tror på det som står i tidningen.

Bloggredaktionen

Vattenfalls Josefsson vs Färgelandas Eriksson

Enligt uppgifter i media krävde närmast ansvarige ministern Maud Olofsson (c) redan i våras att Vattenfalls VD skulle bytas ut.

P g a mediadrevet tvingas nu regeringen till snabba åtgärder för att få bort den misshaglige Josefsson, som genom sitt handlande besudlar både Vattenfall och regeringen. Ett snabbt VD-byte är nödvändigt för att "återupprätta förtroendet" heter det.

I Färgelanda är förtroendeklyftan mellan politiker och kommunchefen Jan Eriksson minst lika djup som i fallet Vattenfall. Har Ann-Marie Jacobsson (c) krävt Jan Erikssons avgång? Nej. Har Ann-Marie tagit initativ till att återupprätta förtroendet för Färgelanda? Nej. Bloggen och många med oss frågar sig varför hon inte tagit något initiativ i frågan? Vad säger Moderaterna och Kristdemokraterna?

Bloggedaktionen