torsdag 25 november 2010

KF - person- och förskoleval

I KF igår valdes Per Krokström (M) till kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Därmed är ks:s presidium fulltaligt och består av ordförande - tillika kommunalrådet på heltid - Peter Johansson (KD), 1:e vice ordförande Per Krokström och 2:e vice ordförande - tillika kommunalråd på halvtid - Ulla Börjesson (S).

Under kvällens valdes även 1:e vice ordförande i KF, Rune Olsson (M) och 2:e vice ordförande, Håkan Ekman (S). Den senare posten är ny. Därmed är även KF:s presidium fulltaligt. Vid förra KF-mötet valdes Thor-Björn Jakobsson (C) till KF:s ordförande.

KF beslutade vidare att öppna förskoleavdelningar i Stigen och Järbo, ett beslut som ingjuter framtidstro och hopp för invånarna i Stigen och Järbo. Beslutet innebär också att alliansen (C, M och KD) lämnar den politiska återvändsgränd, som de tre vänsterpartierna S, FP och V står bakom och som de tidigare haft majoritet för.

De tre vänsterpartiernas tanklösa politik har inneburit en koncentration av kommunal service till Färgelanda samhälle, som lett till en katastrofal utveckling för kommunen med avfolkning och kraschad ekonomi som följd.

Men inte ens nu - med facit i hand - var de tre vänsterpartierna beredda att ändra åsikt. Istället hyllade de från talarstolen sin bevisligen misslyckade politik och kritiserade alliansen, för att den vill föra en politik som ger hoppet åter till invånarna i Järbo och Stigen.

Företrädarna för alliansen målade från talarstolen upp en inspirerande vision om en framtid för hela kommunen - inte bara för invånarna i Färgelanda samhälle. Som ett led i denna vision utlovade alliansen ytterligare satsningar på kommundelarna utanför Färgelanda samhälle - satsningar som bl.a. är avsedda att skapa ökad inflyttning och förbättrad kommunal service.

Bloggredaktionen