onsdag 6 oktober 2010

KS-möte idag - kommunchefen vill ha hjälp

Kenneth Carlsson (FP) kommer idag att leda sitt sista? KS-möte i Färgelanda kommun.

Kenneth har under sin tid som extrainsatt ordf i KS imponerat på alla, genom brist på politiskt ledarskap, sin oförmåga att planera och hålla ordning på ekonomin.

Ett av skälen till den kraschade ekonomin är att kommunen har större utgifter än intäkter. Men eftersom varken Kenneth eller kommunchefen kan räkna, har detta liksom inte varit ett bekymmer.

De båda har gasat på som yrvakna lottomiljonärer och liknelsen med de brända däckens politik, som Färgelandas bilburna ungdom stundom praktiserar i Färgelanda centrum, är oundviklig - det har väsnats mycket och hela samhället har svepts in i en kväljande rök, utan att man kommit ur fläcken.

Eftersom både kommunchefen och Kenneth gillar att spinna loss för andras pengar, kommer kommunchefen idag att lägga ett förslag i KS, som innebär att kommunen köper in nya däck för 70 000 skattekronor. Kenneth har redan helhjärtat ställt sig bakom kommunchefens förslag trots (eller möjligen p.g.a.) att det inte finns pengar i budgeten. Kennets motivering är lika seriös som vanligt "För att få en bättre ekonomi, måste vi tära på den ytterligare".

Det är nödvändigt att den nya politiska majoriteten snabbt tar tag i problemet, att vissa ledande tjänstemän har för svåra jobb. Förslaget - att ge SKL 70 000:- för att få svar på frågan: "Vad gör vi för fel?" - är ett lika smärtsamt som uppenbart bevis på Jan Erikssons misslyckande som kommunchef.

Bloggredaktionen

I inslaget nedan får väljarna svaret på frågan varför det gick som det gick i Färgelanda, när Kenneth Carlsson (FP) började vikariera som kommunalråd.