torsdag 26 augusti 2010

Vänsterns "skolpolitik" präglas av okunnighet

I en insändare i gårdagens Bohusläningen klär Katarina Bäckdahl Elf av Edgvardo Varas och hans Vänsterparti in på bara skinnet. Det är ingen vacker syn.

För några dagar sedan gavs ju som bekant V tillfälle att i en artikel i Bohusläningen förklara sin politik för väljarna. Edgardo avslöjade då skälen till varför V röstat med S och FP, att lägga ner Järbo och Stigen skolor. Det var p g a omtanken om barnen uppgav Edgardo, p g a att "all forskning visar att A-form ger bättre kvalité på undervisningen".

Katarina - som är väl insatt i skolfrågor - avslöjar dock i sin insändare en sanning, som är så pinsam att både Edgardo och hans lagkamrater sannolikt rodnar ner till tårna. Det finns nämligen ingen forskning som visar att A-form ger bättre kvalité, vilket också den externa skolutredaren Monica Axelsson påpekade i den utredning som föregick nedläggningsbeslutet.

Utredningen gav heller inget stöd för Edgardos påstående att åldersblandade klasser har sämre studieresultat - tvärtom.

Katarinas avslöjande om Edgardos okunskap är inte direkt förvånande. Som skolpolitiker har Edgardo gjort sig ökänd för att tala hellre än att lyssna. Det saknas dessutom tillräckliga kunskaper, något som tyvärr både politiker och föräldrar ofta konfronteras med.

Värre är dock - vilket också Katarina påpekar i sin insändare - att Edgardos djupt rotade okunskap har varit avgörande för hans och hans partis ställningstagande att lägga ner Stigen och Järbo skolor.

Upprörande och skamligt på en och samma gång!

Idag är det 24 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen