torsdag 9 september 2010

Ang Fru Börjesson (S) och Stalfors

I dagens Bohusläningen kommenterar Per Krokström (M) och Fru Börjesson kommunens usla företagsklimat.

Per Krokström pekar på vikten av att utkräva ansvar i Björnhushärvan och av förändring, för att återskapa förtroendet bland företagarna.

Fru Börjesson å sin sida, som inte är intresserad av att ta något ansvar, pekar i stället på vikten av att "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors skall få möjlighet att fortsätta "utveckla" kommunen. Fru Börjesson - som mer och mer antar formen av ett politiskt UFO - menar på fullt allvar att det är ett problem att ta bort den här tjänsten, "som jobbar med de här frågorna". Hon drar alltså inte den logiska slutsatsen att det är Stalfors som anvarar för kommunens usla situation. Som vanligt är Fru Börjessons resonemang en enda röra, som endast med möda och välvillig tolkning kan förstås.

Med facit i hand är det kanske mer riktigt att kalla Stalfors avvecklingsstrateg. Under Stalfors tid som "utvecklingsstrateg" har nämligen kommunens folkmängd minskat kraftigt, arbetstillfällen har försvunnit en masse och nyföretagsamheten har i princip upphört.

Stalfors åtnjuter inte heller något brett stöd bland företagarna. Företagarkollektivets betyg på Stalfors arbete framgår av Svenskt Näringslivs enkätundersökning, som visar att Färgelandas näringslivsklimat är nästan sämst i landet. Där har både Per Krokström och Fru Börjesson ett objektivt kvitto på "utvecklingsstrategens" arbete.

Visserligen finns det ett antal handplockade - av Stalfors/kommunchefen favoriserade - företagare, varav vissa med jämna mellanrum figurerar i Stalfors s k "Nyhetsbrev". I "Nyhetsbrevet" beskrivs återkommande en glättig och förljugen bild av Färgelanda, som Stalfors patroner Fru Börjesson, Den beklagansvärde (FP) och kommunchfen vill förmedla till allmänheten. Stalfors tjänst kan därför i mångt och mycket betecknas som ett rent propagandaorgan, för de odemokratiska krafter som idag styr kommunen.

I sitt senaste nyhetsbrev rapporterar Stalfors från Harvens dag. Och som sig bör låter han sina patroner, Den beklagansvärde och Fru Börjesson, komma till tals först. Det är ju viktigt att prioritera här i livet - för karriärens skull - och Stalfors vet vilken hand som föder honom.

Stalfors - som även är känd som tompratare och projekthaverist - är för övrigt den som tillsammans med kommunchefen Jan Eriksson, drog igång det numera ökända Björnhusprojektet, som hittills kostat skattebetalarna 90 000 000 kronor och som Fru Börjesson anser vara så lyckat.

För en utomstående kan det tyckas märkligt att en ledande politiker som Fru Börjesson vill ge Stalfors - med hans meritlista - förnyat förtroende. Men man får då hålla i minnet att det alltså är Fru Börjesson, som i mångt och mycket själv är ansvarig för Stalfors meritlista. Detta är kanske något väljarna bör beakta, när de nu funderar på sitt val.

Idag är det 10 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen.