söndag 8 maj 2011

Omvalet i Västra Götaland igång

Valrörelsen för omvalet har dragit igång. En del partier är mer aktiva än andra.

Särskilt är det S-gänget, med Ulla Börjesson, Kerstin Fredriksson och Tommy Larsson i spetsen, som håller fanan högt. Dock kunde man väl begära lite trevligare bemötande, än de sur-sura miner som mötte Bohusläningen och allmänhet på Valborg i Stigen (klicka på länken).

Även Centerpartiet fanns på plats i Stigen där väljarna fick ett trevligt bemötande av Thor-Björn Jakobsson och Elisabeth Örn, vilket framgår av de leende ansiktena på bilden i artikeln.

Moderaterna vågade sig i helgen ur sitt vinteride och visade upp sig på byn. Annars har Moderaterna mest utmärkt sig för att sova sedan valet i höstas och något egentligt budskap till väljarna gick (som vanligt) inte att uppfatta.

Bloggredaktionen

Smått och gott från Bloggens horisont

Högsäters bygdeförening har fått 40 000:- av kommunen till att bygga idrottshall och digitaliserad bio i Högsäter. Och vi som trodde att det var lite dyrare än så.

Det råder julafton varje dag i Centrumhuset - åtminstone för det av kommunen anlitade väktarbolaget. 66 000:- i månaden (nästan 800 000:- om året) betalar aktieägarna i världens mest ökända Ebberöds bank till väktarbolaget. Easy cash kallas det visst. Som vanligt löser Färgelandas politiker problemen kortsiktigt med hjälp av skattebetalarnas pengar, istället för att lösa de grundläggande problemen.

Valbohem visar ett plusresultat för 2010 på 681 000:-. "Det goda resultatet" beror på de låga räntekostnaderna, säger bolagets avgående VD Bengt Sundholm. Men det är inte riktigt sant. "Det goda resultatet" beror på alla flyktingar som Migrationsverket fyller upp Valbohems annars outhyrbara lägenheter med. En tickande bomb?

Färgelandas kommunalråd Peter Johansson (KD) kommenterar Färgelands jumboplats på Svenskt Näringslivs företagsranking. Peter säger till tidningen Dalslänningen att "Nu finns det bara möjligheter, vi kan inte bli sämre". Men det är inte riktigt sant. "Vi" kan visst bli sämre, men däremot inte falla mer på rankingen! Och när Bloggen gick senaste ronden såg faktiskt patienten riktigt dödssjuk ut.

För att inte folk skall tro att Peter levererar snömos så här i försommartider, förklarar han för tidningens reporter hur man nu skall gå till väga för att vända utvecklingen. "Fler politiker och tjänstemän måste bli involverade i dialogen", säger Peter. "Det finns nu en enighet som känns bra", avslutar Peter. Kommentarer till dessa visdomsord äro sannolikt överflödiga.

Bloggredaktionen