fredag 1 oktober 2010

Färgelanda på dekis 2

Bohusläningen skriver idag om att en förälder inte vågar använda lekplatsen i centrum p.g.a. alla fimpar och krossat glas i sandlådan.

Bloggen vill inte håna Peo Johansson, så vi nöjer oss med att fråga hur du egentligen tänker, när du funderar på att sätta upp askkoppar? Hur sannolikt är det egentligen att missbrukare, ungdomshuliganer och marodörer artigt skulle använda en askkopp?

Här kommer ett förslag från Bloggen:
Nummer 1: Hyr in väktare, som ges i uppdrag att patrullera av de områden som vi idag har problem med - bl.a. den aktuella lekplatsen. Då slipper barnfamiljer vara rädda för att använda lekplatsen och kommunen behöver inte heller ha en städpatrull, som var och varannan dag städar upp efter marodörernas härjningar.

Nummer 2: Markera ut de individer som ägnar sig åt denna och annan destruktiv verksamhet i Färgelanda. Se till att de får ett liv, istället för att som nu stoppa huvudet i sandlådan och låtsas att problemen inte finns.

Man löser inte den här typen av problem genom att sopa dem under mattan varannan dag.

Bloggredaktionen

Även huspriserna är på dekis i Färgelanda

Nu är vi sämst igen - den här gången på huspriser.

Inte konstigt att folk resignerar. Kommentarerna nedan, som vi "lånat" från kollegan Bohusläningen, säger väl det mesta. Man skall dock komma ihåg att marknaden är begränsad och att det räcker med ett fåtal objekt som säljs ovanligt dyrt eller billigt, för att statistiken skall förvränga den generella prisbilden.

Man hade fått en rättvisare bild om man jämfört likvärdiga objekt i de olika kommunerna. Därför vet man inte riktigt hur mycket sanning det egentligen ligger i de redovisade siffrorna.

Vad som däremot är sant är att många kommuninvånare tyvärr ger uttryck för en närmast gränslös pessimism, vilket bl.a. visar sig i kommentarerna till gårdagens artikel i Bohusläningen om de låga huspriserna.

Bloggredaktionen

Skrivet 30 sep 2010 09:22 Uddevallabo (Ej registrerad)
Jag och min familj. Två vuxna och två barn, är ute efter en villa. Men Färgelanda är inget alternativ. Färgelandas katastrofalt dåliga ekonomi avskräcker. Med de politiker som finns i Färgelanda ser det inte ut att bli bättre i framtiden. Vi vill inte flytta till en kommun där skolor och service förfaller. Vi betalar hellre en miljon mer för en villa i Uddevalla!

Skrivet 30 sep 2010 17:01 Kommuninvånare (Ej registrerad)
Du har helt rätt, "Uddevallabo", det finns många som påtalat detta, men inte tillräckligt många av politikerna förstod detta. För snart 20 år sedan hade kommunen många dagis, dagbarnvårdare, många skolor att välja på, bra service, billiga hus och en human skatt. Det leder till inflyttning.
När detta påtalades, för de styrande, blundade de flesta av dom. Vissa ledande politiker i kommunen har inte förstått detta samband. Trots att det borde ingå i deras förkunskaper för att de överhuvud taget ska kunna fatta förnuftiga beslut.
..............................................

Skrivet 30 sep 2010 17:01 Kommuninvånare (Ej registrerad)
.......................Vem vill investera i hus som man aldrig kan sälja igen? Åtminstone inte på många år ännu. Vem vill driva företag i en kommun som kommer har en av Sveriges högsta kommunskatter och sämst service, skola, vård och omsorg? Det blir ingen inflyttning på många år ännu. Vissa politiker i vår kommun som "vill ha" inflyttning har inte förstått sambanden. Inte heller förstått att det finns två sorters inflyttning. Nyinflyttare och återflyttare, de senare är lättare att få tillbaka, våra barn, som nu får betala priset vilket då leder till att de inte blir lätta att få tillbaka och bli återflyttare. Nyinflyttarna tittar bara på service, skatt och fastighetspriser. Så kommunen har problem.

Skrivet 30 sep 2010 20:38 Färgelandabo (Ej registrerad)
ja jag flyttade från en barngrupp på 19 barn i Uddevalla till en på 26 i Ödeborg för några år sen.
Hade de informerat mig om det hade jag bott kvar.,betalar mer för en sliten hyreslägenhet här än i centrala uddevalla, men så länge barnet är litet så får jag bo kvar sen flyttar jag,