torsdag 15 april 2010

Valbohems VD kritiserar miljonrullningen i Björnhuset

Se dagens inslag i TV4 (klicka på länken), där Bengt Sundholm (Valbohems VD) inte förstår varför företagen inte kan hyra lokaler av honom och att kommunen kastar fyra mkr till i sjön, när Bengt har fina kontor med alla bekvämligheter ett stenkast därifrån.

När TV4:s reporter försöker få tag på Lillesjös VD Arne Hedlund, är detta naturligtvis omöjligt. Ljusskygga element väljer noga plats och tillfälle för sina framträden.

Allmänheten i Färgelanda - den som drabbas att den olagliga miljonrullningen - yttrar sig dock gärna i inslaget, där de starkt kritiserar den s k näringlivssatsningen, som nu alltså är uppe i ofattbara 90 mkr.

Bloggredaktionen

Peter Johansson (KD)

Peter Johansson (KD) sade igår sanningen till Den beklagansvärde (FP) och Ulla Börjesson (S).

Peter var förbannad över hur myglande och ansvarslösa politiker systematiskt förstör vår fina kommun. Samtidigt som skolor läggs ned och kommunanställda sparkas till höger och vänster fullständigt vräker några korrumperade politiker skattemiljoner över ett par konkursmässiga företag i Björnhuset. Den senaste gåvan om 18 mkr var droppen som fick bägaren att rinna över för Peter.

Peter stegade därför in på gårdagens KS-möte - som var öppet för allmänheten - och talade om för Den beklagansvärde och Fru Börjesson att de är idioter som fattar idiotiska beslut. Peter sade alltså bara sanningen och det kan inte vara fel att säga sanningen.

Sedan fotograferade Peter idioterna. Vi vet inte om syftet var att Peter ville dokumentera de båda politiska lymlarnas ansikten, för att lägga till sin privata samling av ansvarslösa och korrumperade politiker (det har ju funnits några sådana i Färgelanda under årens lopp). Vi kan bara konstatera att det inte var fel att fotografera idioterna.

Vi förstår att Peter var förbannad. Vi tycker att det var ett bra "tilltag" från Peters sida. Fler borde följa hans exempel och inte bara knyta näven i byxfickan som väldigt många gör idag. Ägg och ruttna tomater till nästa KF kanske?

Den patetiska epilogen till historien står naturligtvis som vanligt Den beklagansvärde för, som säger att han känner sig hotad!! och därför - av säkerhetsskäl - överväger stängda dörrar i fortsättningen för KS:s möten. Men de som kan läsa innantill kan omedelbart konstatera att Peter inte hotat någon. Han har kallat idioter för idioter och fotograferat idioterna - det är allt.

Det som gör Den beklagansvärdes utfall extra pinsamt, är att man vid stängda dörrar inte låser dörren bokstavligt - det handlar om att mötet inte är öppet för allmänheten. Om det verkligen skulle finnas någon vettvilling som ville skada någon politiker eller annan, så skulle alltså inte "stängda dörrar" hindra en sådan händelse.

Den beklagansvärdes parti har fyra mandat av 35 i KF. När man hör Den beklagansvärde, får man intrycket att han har 18 - minst!

Bloggredaktionen
(arkivbild)