lördag 4 december 2010

S fortsätter driva personalärendet Jan Eriksson i media

Socialdemokraterna fortsätter alltså att uppträda oseriöst i det för kommunen känsliga personalärendet som rör kommunchefen.

Ulla Börjessons (S) oansvariga uttalanden följs nu upp av partikamraten Tommy Larsson (S), som uttalar sig i Bohusläningen (klicka på länken). Tommy L är ledamot av både ks och kf och tjänstgjorde när ks behandlade det sekretessbelagda ärendet i onsdags. Men sekretess är tydligen något S tar lätt på och Tommy L vill kanske inte heller vara sämre än Ulla B, som två dagar på raken lämnat ut sekretessbelagda uppgifter från ks-mötet.

De två sossarnas ansvarslösa agerande är lika beklagansvärt som illojalt och skadar kommunens anseende och ställning.

Tommy L är annars mest känd för den stora Metall-skandalen för ett antal år sedan, där han som styrelseledamot i Metall bl.a. var ansvarig för de spritfester som Metall-styrelsens ledamöter hängav sig åt på medlemmarnas kostnad. Man ägnade sig också åt kvalificerad kvinnoförnedring, genom att ge de kvinnliga ledamöterna i styrelsen s.k. dildos för eget bruk.

När skandalen väl var ett faktum, försvann Tommy L från scenen. Men nu har han alltså tagits till nåder av partiet och gjort come back. Passande nog sker det i Färgelanda, där S är ökänt för bristande moral och politisk korruption.

I artikeln uppträder Tommy L närmast som kommunchefens juridiska ombud - ja, Tommy L drömmer sig nästan hela vägen upp till Arbetsdomstolens lokaler i Stockholm. Genom Jenny Borgs - vem annars - snedvridna penna låter han både läsarna och alliansen förstå, att här blir det minsann skadestånd så det står härliga till.

Och för att läsarna skall förstå att det inte är vem som helst som agerar arbetsrättslig och politisk domare i Jenny B:s rättssal, så redogör Jenny B för Tommy L:s tidigare meriter. Att hon utelämnar de kanske viktigaste meriterna gör inte så mycket, eftersom Bloggen håller reda på det mesta och har därför ovan fyllt i vad Jenny B missat.

Vi vill även passa på att rätta ett par felaktiga påståenden från kommunchefens "ombud" Tommy L:
1. Kommunchefen har inte blivit uppsagd (mot bakgrund av vad som framkommit i Ernst & Youngs granskningsrapport kan det dessutom mycket väl bli fråga om avsked).
2. Uppgifterna om att kommunchefen gjort sig skyldig till befogenhetsöverskridande handlingar, lämnades första gången i Ernst & Youngs granskningsrapport och är alltså inte kända sedan tidigare.

Jenny B avslutar sitt pekoral stilenligt, genom att låta Tommy L:s "klient" kommunchefen håna såväl alliansen som kommuninvånarna med orden "-Jag känner för den här kommunen och dess invånare. Jag vill att det här ska bli bra för alla."

Bloggredaktionen
(klicka på bilden för att göra den större)