lördag 3 juli 2010

Bohusläningens valreklam för FP

FP i Färgelandas senaste populistiska utspel - att ge gratis busskort till ungdomar - sågades av samtliga media. Med ett undantag - Bohusläningen.

Det Folkpartiet närstående Bohusläningen har ju genom åren gjort sig (ö)känd för att okritiskt publicera Den beklagansvärdes (FP) olika populistiska utspel. Den beklagansvärde har dessutom haft en direkt koppling till tidningen i form av "sportskribent", vilket naturligtvis är extra olyckligt. Så här i valtider tycks det som om tidningen återfallit i gamla synder.

I gårdagens nummer publicerade nämligen tidningen en okritisk artikel - inramad av två unga fräscha (och naturligtvis positiva tjejer)- som hyllade förslaget om gratis busskort som Färgelandas räddning.

Den beklagansvärde uppger att gratis busskort till ungdomarna kommer att kosta Färgelandas skattebetalare "ca" 500 000:-. Den beklagansvärde var lite osäker på hur mycket det egentligen kostar och det är kanske inte så konstigt, eftersom han flera gånger offentligt medgivit att han inte förstår sig på siffror.

Inte ens det faktum att Den beklagansvärde i artikeln medgav, att det saknas pengar till att genomföra förslaget, tycktes bekymra tidningens "reporter". Allting var JÄTTEBRA och det tyckte de avbildade flickorna också. En artikel lika seriös som Folkpartiets "politik" således.

Idag är det 78 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen