fredag 28 maj 2010

Vem skall driva ut Färgelandas onda andar?

När kommunens anställda - hemsökta av bl a Spökplumpen - inte vågade arbeta längre, anlitade Kalmar kommun ett medium för att driva ut de onda andarna (klicka på länken).

I Färgelanda har onda andar farit in i en svinhjord. Kanske behöver även Färgelanda anlita ett medium?

Bloggredaktionen

Ge kommunledningen sparken!

Igår sparkade regeringen SIDA-chefen p g a mygel och korruption - systemfel kallas det.

Färgelanda kommun lever i en tragisk symbios med Ankeborg. Om så inte varit fallet hade Spökplumpen bytts ut för länge sedan. Men eftersom den politiska ledningen utgörs av Björnligan, så får Eriksson stanna kvar. Björnligan och Spökplumpen jobbar nämligen - som vi alla vet - ihop och det är därför vi kunnat bli så osannolikt bondfångade som vi faktiskt blivit.

90 mkr ut genom fönstret utan upphandling, utan avtal, utan beslut. Revisorerna rasar och Björnligans chef säger att det är charmigt med kritiken. Samtidigt fortgår röveriet och utplundringen av kommunen obehindrat.

I SIDA:s fall lär det ha handlat om 50 mkr som försvunnit i korruptionsskandalen (tryck på länken för att läsa Aftonblades artikel). Biståndsministern understryker att "SIDA:s pengar är statens pengar och att pengarna därför måste hanteras på ett ansvarsfullt sätt".

I bondfångade lilla Färgelanda handlar det nästan om dubbelt så mycket pengar. Äldreboenden och skolor läggs ned, befolkningen flyttar och skattepengarna hamnar i privata fickor - det är charmigt det, säger Den beklagansvärde.

Så länge Björnligan och Spökplumpen är på fri fot kommer utplundringen att fortsätta. Valurnorna är den andra räddningsplankan.

Bloggredaktionen