lördag 15 maj 2010

Byalaget i Högsäter utnyttjas i politiska syften

Med några månader kvar till valet ställer folkpartisten Bo Ljung upp för Högsäter och bygden. Han gör det genom att "blåsa nytt liv i byalaget". Nu får det vara nog säger folkpartisten Bo Ljung i dagens Bohusläningen, när Folktandvården flyttar från Högsäter. Nedmonteringen av Högsäter måste upphöra, säger folkpartisten Bo Ljung. Men hur trovärdig är folkpartisten Bo Ljung?

Under mandatperioden har det mesta gått snett. Arbetstillfällena blir allt färre och folk flyttar. Tallbackens äldreboende togs ifrån Högsätersborna och den norra kommundelen. Stigen och Järbo skolor lades ned. Högsäters skola är i farozonen. Vad gjorde folkpartisten Bo Ljung när allt detta hände? Ingenting. Han teg. Han stödde t.o.m. att skolorna lades ned och att Tallbacken stängdes. Folkpartisten Bo Ljungs plötsliga intresse för Högsäters byalag och servicen i Högsäter, är därför lika patetiskt som genomskinligt.

När folkpartisten Bo Ljung får frågan vem han skall kritisera, kan han inte ge något svar. Folkpartisten Bo Ljungs dåliga minne beror möjligen på att det är han själv och hans eget parti som bär ansvaret för nedmonteringen av Högsäter. Och självkritik är inte något som folkpartisten Bo Ljung ägnar sig åt. Nej, folkpartisten Bo Ljung vill bara synas i media för att försöka vinna röster till sig själv och sitt korrupta parti. Som av en händelse står folkpartisten Bo Ljung på 5:e plats på Folkpartiets valsedel i höst.

För några veckor sedan var folkpartisten Bo Ljung (byalaget) i farten, när bensinstationen i Högsäter skulle "räddas", något som gav stor publicitet i media. I nära samarbete med pysselstrategen Jan Stalfors byggde folkpartisten Bo Ljung snabbt upp ett klassiskt luftslott, som innebar att bensinstationen i Högsäter skulle "räddas". Och efter en stor kampanj i Högsäter, lyckades folkpartisten Bo Ljung samla uppemot 200 personer i Högsäters bygdegård.

Hur gick det då? Ja, efterspelet talar sitt tydliga språk - absolut största möjliga tystnad. Folkpartisten Bo Ljungs möte i bygdegården inleddes med ett stort bakslag, eftersom kvällens dragplåster Von Döbeln - ursäkta, vi menar naturligtvis luftslottsbyggaren Jan Stalfors - aldrig dök upp. Han hade fått "förhinder" hette det. Därmed kunde inte alla de Högsätersbor som lurats till bygdegården fråga hjärnan bakom projektet, hur han tänkt att det skulle förverkligas. Förmodligen hade pysselstrategen en dålig dag och orkade inte åka upp till Högsäter, för att slå blå dunster i ögonen på folk.

I avsaknad av sin kumpan Stalfors, hade inte folkpartisten Bo Ljung några "bra" svar att erbjuda. P.g.a. rådande miljölagstiftning torde det vara helt omöjligt att få tillstånd för en bensinstation inne i Högsäters samhälle, dessutom ett stenkast från en vattentäkt. Det tycker man kanske folkpartisten Bo Ljung, som även är "chef" för Räddningstjänsten, borde känna till.

Efter en stunds allmänt surr, där folkpartisten Bo Ljung bl.a. föreslog att Högsätersborna skulle betala 50 öre mer per liter, vidtog istället de lika klassiska som meningslösa grupparbetena, där de stackars församlade - företrädesvis pensionärer - skulle "lösa problemet". Ett lika patetiskt som grymt spel med hederliga människors förhoppningar och oro. Efter det meningslösa mötet vände utnyttjade och svikna Högsätersbor åter hemåt, ett luftslott fattigare men en erfarenhet rikare.

Vi hoppas att folkpartisten Bo Ljung får en bra valrörelse i Högsäter och att pysselstrategen hittar tillbaka till ett normalt liv. Vi hoppas även att "Högsäters byalag" överlever valet.

Bloggredaktionen

Jubilaren Ingemar Roos kritiserar myglet i kommunen

I gårdagens Bohusläningen berättade krögaren Ingemar Roos hur myglarna i kommunledningen startade upp en "egen" restaurang på Furåsen och sedan gav alla jobb till Astrid. Vi förstår att Ingemar är både bitter och förbannad över att han inte ens fått chansen att få vara med och konkurrera om uppdragen.

"Det var till stor del kommunens agerande som gjorde att vi tvingades dra ner på verksamheten", säger Ingemar. Och vi kan bara instämma med Ingemar. Det är rent ut sagt tragiskt att kommuninvånarna tvingas betala priset för kommunledningens mygel. Inte nog med att myglarna olagligen stoppar miljoner av våra skattepengar i privata fickor, myglet gör också att etablerade verksamheter drabbas och att kommunen förlorar arbetstillfällen.

Som Bloggen redovisade för ett par dagar sedan, så har Färgelanda förstörts av all korruption och mygel. Förtroendet för kommunledningen bland företagare är nu nästan sämst i landet - och det är inte svårt att förstå. Som företagare får du inga uppdrag om du inte känner rätt personer eller slickar rätt... (ja, ni vet vad vi menar). Einari Johansson, VD på JABA Group, tycker att systemet fungerar bra, medan Dick Jonefelt (DJ Electronics) liknar det vid ett Grekland i miniatyr.

Bloggredaktionen

Ingemar Roos fyller 60 år!

Vi gratulerar!

Bloggredaktionen