fredag 18 december 2009

Fokus på Björnhuset efter SAAB:s nedläggning.

Vad händer vid en nedläggning av IAC i Färgelanda? 250 personer förlorar sina jobb.

FP, S och V har lovat att Björnhuset skall ersätta beroendet av IAC.

FP, S och V har lovat att Björnhuset är en tillväxtmotor som skall skapa de nya jobben.

Upp till bevis nu!

Låt inte FP, S och V komma undan utan ansätt dem hela valrörelsen fram till valdagen med frågor om hur många kommunanställda som förlorat jobben och hur många jobb som Björnhuset skapat.

Bloggen har tidigare konstaterat mygel och förmodad brottslighet i sin granskning av Björnhushärvan, där företagen lurat av skattebetalarna miljoner och åter miljoner. Nu har Dick Jonefelt (kd) kunnat konstatera samma sak (se hans kommentar nederst detta inlägg).

Låt inte myglarna komma undan, utan ansätt dem hela valrörelsen fram till valdagen med frågor om hur de kunde betala ut 72 000 000 kronor utan underlag, utan upphandling och utan hyresavtal. Avkräv dem svar på varför de inte ingripit mot kommunchefen, varför de stoppat en oberoende granskning av härvan och varför de subventionerar företagens hyra med 10-tals miljoner.

Låt inte den beklagansvärdes upprepade tal ”om att se framåt” och ”gemensamt jobba för kommunens framtidsfrågor” lura er en gång till. Gå inte på hans uttjatade pajaskonster och falska leende. 20 förlorade år är mer än tillräckligt.

"Dick Jonefelt sa...
Beträffande björnhuset så har ni här på bloggen talar om mygel och nu får jag nog stämma in i den kören. Jag var nere i stan hos en grossist som jag brukar handla hos och vi började prata om Björnhuset. Då berättade han att han hade hört om en firma som gjorde jobb där och denne uttryckte med belåtenhet att jobbet där hade gått ”RIKTIGT BRA” med anspelning på att men hade tjänat bra med pengar. ” du vet – han som äger firman känner projektledaren i björnhuset. -Dom är ju grannar.” Jag blev nästan stum när jag hörde detta. Och samtidigt förbannad. Jag känner att här måste till en granskning. Tidigare lovade jag en motion men det blev en interpellation i stället. Men andemeningen är den samma".

Bloggredaktionen


Widekärr - Folkpartiets framtid?

Kan Tommy Widekärr (fp) förlösa FP i Färgelanda från demokratins bakgård, där korruption, lögner och falkspel, under den beklagansvärde Kenneth Carlssons (fp) ledning, blivit lika naturligt som korv och bröd?

Ja, det är ingen tvekan om att Tommy har de rätta kvalifikationerna. Rätt ålder, orädd, hårt arbetande, seriös, äkta samhällsengagemang, empatisk, sunda åsikter om samhällsbyggnad och ekonomi.

Viss tvekan råder dock om huruvida Tommy kan uppbåda tillräckligt många "riktiga" folkpartister i Färgelanda, för att lyckas avveckla den beklagansvärdes politiska cirkus och mota ut honom ur manegen. Det står några gamla ärrade myglare i vägen, som skyddar den beklagansvärde, men de är inte särskilt många och skulle med ålderns rätt falla som vissna höstlöv, om någon verkligen visade beslutsamhet och blåste till med kraft.

Vi tror att Tommy är rätt person att blåsa nytt demokratiskt liv i FP och önskar honom och hans medkämpar lycka till!

Bloggredaktionen