torsdag 29 oktober 2009

Ang mobbning i Färgelanda

I dagens Bohusläningen uttalar sig skolchefen Henrik Lindh om den allvarliga mobbningsproblematiken i Färgelanda.

Bloggen har förståelse för att många – på ren och skär svenska - blir förbannade när de hör den här mannen uttala sig. När BEO i ett fall håller med kommunen säger Lindh att detta visar att kommunen är klanderfri. När BEO i ett annat fall säger att kommunen är ansvarig för att barnet mobbats, säger Lindh att han inte kan uttala sig i det enskilda fallet. Patetiskt var ordet. Såvitt Bloggen erfar har inte Lindh någon utbildning för jobbet som skolchef och det sätt på vilket han fick sitt jobb, lämnar också mycket övrigt att önska.

I en anslutande artikel intervjuas BEO, Lars Arrhenius, och i skadeståndsfrågan förklarar han förlösande den lika orimliga som vidriga jämförelsen, som Ulla Börjesson (s) gjort med våldtäktsoffer. Om Ulla Börjesson – i egenskap av ansvarig politiker – hade fått en straffrättslig påföljd som t ex fängelse, hade man möjligen kunnat förstå hennes resonemang. Nu känner man bara avsky. Arrhenius påtalar också det självklara – att höga skadestånd är viktigt för att få kommuner att aktivt arbeta med att förebygga och förhindra kränkningar. Om det inte känns i plånboken händer inget – enkel matematik!

Bloggredaktionen


Inlägg från privatperson!

Imorgon kommer överklagan av hyreskontrakten och polisanmälan lämnas in. För de som inte har skrivit på än och vill göra det kan under kvällen höra av er till Bill Östlund på telefonnummer 0737060898.

Nedan kommer en kommentar från en av våra läsare. Det är Bosse som lämnat denna kommentar. Bosse är en av alla de personer som ställer frågor på kf men som inte får några svar.

I mitt huvud finns många frågor som inte fick svar, men också ett och annat påstående i denna efterdyningens tid.

Jag känner ett lugn nu, när efterdyningens tid träder till med vårt undertecknade av handlingarna, och att orätt skall förbli rätt.

Med rätt, avser jag inte företagens uppträdanden i sak, utan rakt av, våra tjänstemän och politikers.
Ramavtalets åsidosättande, och ledande personers tal om break even efter 7år.

Utan betydelse i påverkan, vill jag mer allmänt torgföra ett av mina påstående, och utifrån det få ditt bifall eller avslag.

Mitt påstående utgår från, att Björnhusets renovering skall frambringa livsmedelslokaler, inget annat.

Livsmedelslokaler är i sig inget dramatiskt, golv, väggar och tak skall enligt livsmedelslagen var släta och lätta att rengöra och golvet får inte bilda vattensamlingar samt skadedjur får ej tränga in.
Företagen har fritt planerat sina produktionslokaler ur deras flödesschema med kommunens godkännande. Var väggar önskas uppföras har kommunen godkänt.

Kyl och frysrum är inget som en fastighetsägare normalt skall tillhandahålla.

I min tankevärld förhåller det sig så, att en investering i en pannkaksmaskin som vräker ut 10000st/tim är en halv investering. Det krävs således mer investeringar.
Enligt livsmedelslagen skall produkten snabbt kylas ner, skulle tro till 4-7grader,
om produkten skall frysas skall djupfrysningen ske snabbt, allt inom en tidsram.
När jag tittar på den kostnad som kylanläggningen genererar ca 15milj, så anser jag att det är företagens egna investeringskostnader, den är direkt knuten till produktionen och är en grundläggande förutsättning.

Då är vi tillbaka till livsmedelslokaler och inget annat, eller?


Andra frågor som ställts på kf och som inte besvarat är t.ex. var har räntan på de lånade pengarna konterats någonstans? Iren J (kd) frågade, angående tilläggsanslaget på 10 miljoner, var pengarna skulle tas ifrån. Dessa pengar skall lånas upp och därmed också betalas ränta på. Denna fråga fick hon, och övriga kommuninvånare, inget svar på. Varför kunde inte den beklagansvärde svara på detta när han tyckte att landningen av projektet känns mjukt och bra? Den samme hade dessutom hört Ulla B säga på sista ks mötet att hon informerat sin partigrupp om att ramavtalet var satt ur spel. Inte heller detta fick den beklagansvärde att reagera. Många är de kommuninvånare som känner frustration över att deras frågor inte får några svar. Rolf Johansson hade ställt en skriftlig fråga till kf där han undrade om Björnhuset skulle bli en egen resultatenhet och naturligtvis så fick inte han heller några svar.

Bloggens läsare får gärna ventilera alla dessa frågetecken och obesvarade frågor här på bloggen. Frustrationen kan bli stor när man som kommuninvånare och skattebetalare befinner sig i händerna på dessa oansvariga politiker.


Imorgon lämnas som sagt överklagan till länsrätten och polisanmälan in.

Bloggredaktionen