torsdag 4 mars 2010

Ledare ang Björnhussatsningen

Björnhuskarusellen snurrar vidare

Den tilltänkte hyresgästen i Björnhuset Ingemar Johansson (Western Tool) undrar vad kommunen håller på med? Detta efter att Jan Eriksson höjt överenskommen hyra från en dag till en annan med 20 % och att KS dagen efter beslutat sänka den med lika mycket. Det kan tyckas som ett skämt, om det inte varit så att en kommun varit inblandad. Men eftersom Färgelanda nuförtiden upplevs som ett skämt i stora delar av landet, är det kanske ändå paradoxalt nog följdriktigt vad som nu sker.

Även Bloggen undrar vad kommunen sysslar med? Vi undrar också vad som hänt med alla livsmedelsföretag, som enligt Jan Eriksson står i kö för att komma in i Björnhuset? Det var tydligen också lögn. Vi undrar dessutom hur kommunen överhuvudtaget kan överväga att hyra ut till ett verkstadsföretag, när den uttalade satsningen i Björnhuset är att skapa ett "livsmedelskluster"? Uthyrningen till ett verkstadsföretag, och dessutom till minst 2013, innebär därmed i praktiken att kommunen lägger ner satsningen på att skapa en helt ny och livskraftig näringsgren - ett kvitto på att satsningen misslyckats således!

Nu tvingas skattebetalarna betala priset för de lögner som serverats av kommunchefen, "utvecklingsstrategen", den beklagansvärde och Ulla Börjesson. Det blir alltså inga nya jobb, inget nytt "ben" att stå på för Färgelanda - det blir bara subventionerad verksamhet med skattemedel för företagen i Björnhuset. Så länge kommunkassan räcker kommer vi alltså att köpa jobb i den privata sektorn i utbyte mot förlorade jobb i den kommunala. Det är den bistra sanningen.

Bloggredaktionen