tisdag 27 juli 2010

Carinas getter - en framgångssaga!

Tillsammans med Bo Johansson (tidigare Pressbyrån) startade Carina Jacobsson upp getmejeriet i Rännelanda skola för snart 10 år sedan. De sista åren har hon drivit det på egen hand och börjar nu få lön för mödan.

Något stöd från kommunen har Carina inte fått, som redan från början behandlade getmejeriet styvmoderligt. Inga specialanpassade lokaler där inte och inga bidrag heller. Om man jämför med de ca 90 miljoner skattekronor som kommunledningen drivit igenom till Björnhuset, undrar man både var rättvisan och det sunda förnuftet finns?

Men samtidigt är det kanske just frånvaron av "utvecklingsstrategen", kommunchefen, Den beklagansvärde (FP) och Fru Börjesson (S), som gjort det möjligt för Carina att lyckas. Om kommunledningen varit inblandad med skattemiljoner och byråkrati, hade förmodligen aldrig entreprenörsandan tillåtits spira och satsningen hade misslyckats. Nu blev det istället en växande Dals-Spira - ett ljus i det kommunala näringslivsmörker som råder i övrigt.

Carina har - utan en spänn i bidrag från skattebetalarna och genom eget slit - lyckats och för det förtjänar hon stort beröm och uppskattning. Verksamheten sysselsätter för närvarande fyra personer och Carina funderar på att expandera - en sann entreprenör och ett föredöme för alla ungdomar i Färgelanda som funderar på att starta eget.

Bloggredaktionen