fredag 8 januari 2010

Lyxsemester på Hawaii istället för hyra!

Lillesjö och Björnerud struntar i att betala hyra till kommunen, samtidigt som bolagens företrädare åker på lyxsemester till Hawaii - och kommunen struntar i att kräva in hyran. Det är som vanligt med andra ord.

Inspirerade av den beklagansvärdes initativ att försöka bränna av invånarnas skattepengar på lyxanläggningen Tanumstrand, har tydligen paret Kullgren/Johansson, d.v.s. Björnerud + Lillesjö = sant, bestämt sig för att visa Färgelandas korrumperade politiker att de fortfarande spelar i gärsgårdsserien.

Och liksom för att visa vägen för Kenneth och Ulla, för att tala om att det finns en större framtid, en finare värld utanför Tanumstrand, så erfar Bloggen att paret Kullgren/Johansson jetsetat över till Hawaii för en lika välbehövlig som välförtjänt semester.

Så sent som för ett år sedan var både Björnerud och Lillesjö konkursmässiga, men efter att kommunen investerat 72 mkr i Björnhuset tycks företagen rulla sig i pengar - en lika märklig som beundransvärd metamorfos! Starkt jobbat tycker vi, med tanke på den rådande lågkonjunkteren och att de ännu inte ens satt igång produktionen!

Kommunen hjälper dock som bekant till så gott den kan för att bolagen skall må bra, allt naturligtvis i syfte att företagen skall kunna utvecklas och därmed skapa nya arbetstillfällen till kommunens invånare. Detta bidrar även till att paret Kullgren/Johansson kan trivas och leva loppan på sin semester - man förenar helt enkelt nytta med nöje. Häpp häpp! eller hur Kenneth?!

Enligt vad Bloggen erfar har varken Björnerud eller Lillesjö ännu betalat någon hyra, trots att de båda bolagen enligt påskrivna hyresavtal är skyldiga att förskottsbetala hyra månadsvis från och med november i fjol. Än så länge är det alltså tre månadshyror som är utestående.

Bloggen hoppas att paret Kullgren/Johansson får en trivsam och berikande vistelse i semesterparadiset Hawaii. Här hemmavid är det istället lite omvända världen. Här är det många som hamnar ute i kylan - i mer än en bemärkelse.

Bloggredaktionen