måndag 25 oktober 2010

Kommunchefen fortsätter att skämma ut oss

I den oändliga sagan om Björnhuset skrivs nu ännu ett pinsamt kapitel.

Det är Konkurrensverket (KKV) som nu för tredje gången! vänder sig till Färgelanda kommun, för att få svar på varför inte Björnhusentreprenaden upphandlats lagenligt.

Färgelanda kommun har under Ulla Börjessons (S) och Kenneth Carlssons (FP) "ledning" saknat politisk styrning och kontroll. Detta har bl.a. resulterat i den havererade kommunala ekonomin, men också i att kommunchefen har fått härja bäst han vill.

Detta förklarar varför det är möjligt för kommunchefen Janne E, att skriva sina allt annat än adekvata brev till KKV. Det pågår utredningar kring Björnhuset och ansvariga politiker borde naturligtvis ha kopplat bort Janne E från allt som har med Björnhuset att göra. Dessutom saknar han kompetens att yttra sig om de saker, som KKV vill ha svar på. Även här lyser politikernas omdömeslöshet igenom.

I sitt senaste brev till kommunen skärper KKV tonen ytterligare och förelägger kommunen att svara i ärendet, som numera KKV betecknar som "Misstänkt överträdelse av upphandlingsreglerna" (se KKV:s brev nedan).

Det torde vid det här laget stå uppenbart föra alla och envar, att det inte är möjligt att få rätsida på Färgelanda kommuns problem, så länge Janne E är kommunchef.

Bloggredaktionen
(klicka på bilden nedan för att läsa den)