onsdag 18 augusti 2010

Nazisterna inträder i Färgelandas kommunalpolitik

Flera medier rapporterade igår om Svenskarnas parti (SvP), som genom Björn Björkqvist ställer upp i kommunalvalet.

Därmed har Färgelanda nått en ny bottennivå i det lokalpolitiska spelet.

Men det kanske inte är så konstigt vid närmare eftertanke. En moraliskt och ekonomiskt bankrutt kommun torde utgöra ett lockbete för vilken politisk äventyrare och extremist som helst, oavsett om denne halkar in från vänster- eller högermarginalen.

De ledande politiker som störtat kommunen i detta moraliska och ekonomiska fördärv - Den beklagansvärde (FP), Fru Börjesson (S) och Fru Jacobsson (C) - bär ett tungt ansvar för det som nu sker.

Bloggen tänker inte närmare gå in på Björn Björkqvist och dennes parti. Vi nöjer oss med att konstatera att den ideologi som förs fram av SvP, är så inhuman och främmande för normala människor att den aldrig kommer att få fotfäste och därmed bli ett hot mot demokratin.

Jenny Borg gör rätt som låter Björn Björkqvist fördöma sig själv - genom sina egna ord. Hon begår dock ett allvarligt fel genom att blanda samman Nazismens politiskt obsoleta rasideologi med flyktingförläggningen i Högsäter. Frågor som rör flyktingpolitiken och asylinvandringen är inte helt oproblematiska och har i grunden inget att göra med Nazismens tragiska världsåskådning.

De flesta är sannolikt överens om att invandring är något som gynnar Sverige och dess utveckling. Samtidigt växer insikten runt om i landet att den förda integrationspolitiken har misslyckats. Och det är de etablerade partierna, som t.ex. S och C, som bär ansvaret för den misslyckade politiken.

Att det i slutändan blir "nysvenskarna" som får betala priset för felpolitiken, genom utanförskap i form av arbetslöshet, kriminalitet, kvinnoförnedring etc., är något som de etablerade partierna tar lätt på. Föga förvånande rabblar därför också Fru Börjesson och Fru Jacobsson upp de inövade PK-texterna, att "det är underbart med flyktingförläggningar och mer ska det va". Men någon bakomliggande tanke finns alltså inte.

Bloggen noterar från Bohusläningens kommentarfält att Björn Björkqvist har synpunkter på Jenny Borgs artikel om honom. Vi förstår inte riktigt varför. Björn Björkqvist fick ju gratis reklam för sig och sitt parti, eftersom tidningen med hjälp av en fet rubrik publicerade SvP:s bärande politiska fråga - att plocka av alla "ickeetniska" svenskar deras medborgarskap och därefter utan några större ceremonier sparka ut dem.

En del människor blir tydligen aldrig nöjda.

Sedan finns det anledning att ha synpunkter på Jenny Borgs artikel av andra skäl. Jenny Borg fortsätter till synes oförtrutet sitt "osynliga" arbete för Folkpartiet i Färgelanda. Den vakne läsaren noterade säkert att Jenny Borg av någon anledning fått med Björn Björkqvists inställning till Björnhuset och till bygdeskolorna. Det måste kännas bra för Den beklagansvärde att allianspartierna M, KD (och C?) har samma uppfattning som en praktiserande nazist i två av kommunens hetaste politiska frågor. Det måste värma skönt i en annars iskall valrörelse.

Det kan också finnas anledning att ha synpunkter på att Bohusläningen legitimerar inte helt rumsrena Expo, en lös sammanslutning och "tankesmedja" av diverse mer eller mindre ljusskygga och andra suspekta element långt ut på vänsterkanten. Men ibland helgar kanske ändamålen medlen?

Idag är det 32 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen