tisdag 25 augusti 2009

Centern och Björnhuset

Många undrar varför Centerpartiet sluppit undan så billigt i Bloggens rapportering?

Till viss del kan vi förstå detta. Det skall dock sägas att Centern till skillnad från mygelpartierna (s) och (fp) undvikit att offentligt uttala sitt stöd för Jan Eriksson och hans lagvidriga handläggning av Björnhusentreprenaden. Till slut blir dock tystnaden liktydigt med godkännande och vi känner att vi nått den punkten nu. Centerpartiet har givit sitt tysta medgivande till det pågående systematiska lagbryteriet och därmed till att korruptionen fått fritt spelrum i kommunen.

I dagens Bohusläningen läser vi att Centern har svårt att rekrytera nya namn till sina tunga poster. Och vi kan förstå att hederliga människor är tveksamma till att sammanblandas med ett parti som är så djupt förknippat med nepotism och annan korruption. Bloggen tycker att utvecklingen är tråkig, eftersom det finns många inom centerrörelsen som är hedervärda och som jobbar för kommunens bästa. Ingemar Lindhe är ett sådant bra exempel.

Centern kommer enligt trovärdiga källor att gå på de båda andra mygelpartiernas linje, (fp) och (s), och låta företagen hyra Björnhuset till en bråkdel av kommunens kostnad. Centerns utspel om att öppna Järbo och Stigens skolor efter nästa val, är därför lika ohederligt som omöjligt. Kommunen kommer nämligen att förlora 5-10 mkr/år i Björnhuset, vilket kommer att omöjliggöra ett återöppnande av skolorna. Istället kommer Centerns ohederliga ”politik” att leda till fler nedskärningar och till att fler människor får sparken från sina jobb på kommunen. Men detta gäller naturligtvis inte parhästarna Janne Eriksson och Janne Stalfors eller Andreas Gleisner, vilka även Centerpartiet prioriterar framför riktiga jobb i verksamheterna.

Centerpartiet skall dock inte tro att de kan komma undan och vinna billiga röster genom sin populistiska bondfångarpolitik.

Bloggredaktionen