fredag 13 maj 2011

SAAB-krisen slår mot IAC

Om två veckor går ett 50-tal visstidare vid IAC i Färgelanda ut i arbetslöshet.

Därmed fortsätter den negativa utvecklingen för sysselsättningen i kölvattnet av krisen vid SAAB (klicka på länken).

Bloggen delar naturligtvis de anställdas oro och hoppas att det går att finna en lösning för SAAB och dess underleverantörer.

Bloggen utgår från att kommunledningen i Färgelanda är på tårna och att det finns beredskap att möta en befarad negativ utveckling.

Vid dagens möte mellan den lokala IAC-ledningen, kommunledningen och några KD-riksdagsledamöter (klicka på länken), diskuterades Färgelandas katastrofala företagarförtroende och krisen vid SAAB (och därmed vid IAC).

Det finns naturligtvis inga enkla eller snabba lösningar i en sådan här situation, utan här gäller ett långsiktigt arbete.

Kommunalrådet Peter Johansson (KD) uppgav för Bohusläningen att det handlar om att ha bättre kontakter och att utveckla kommunens befintliga företag. Detta låter tyvärr lite som "vi har hört det förut".

När kommer det konkreta förslag för att vända utvecklingen?

Bloggredaktionen

Bloggerproblem - Bloggen inte hackad!

Vi kan lugna alla läsare, som varit rädda för att Bloggen återigen hackats, att ni kan sova tryggt. Det handlar om systemproblem med Blogger som nu har lösts.

Tyvärr tycks ett inlägg rörande SAAB-krisen ha gått förlorat i samband med omstarten av Blogger och dessutom alla kommentarer som ni läsare skickat in. Detta är tyvärr inget vi kan göra något åt.

Bloggredaktionen