lördag 9 januari 2010

Mer om Lyxfällan Björnhuset

Samtidigt som Björneruds VD Cecilia Kullgren vilar ut på Hawaii, så står tillväxtmotorn Björnhuset stilla. Tja, kanske inte direkt stilla, den går bakåt. Från att tidigare ha haft 17 anställda kommer nämligen Björnerud endast att ha kvar 9 anställda efter flytten till Björnhuset.

Där ser man vad 72 miljoner skattekronor kan åstadkomma! Cecilia och Henrik reser till Hawaii och 8 människor förlorar sina arbeten. Bloggen hoppas att någon kapar bensinledningen till den där "tillväxtmotorn", annars är risken stor att Färgelanda ganska snart försvinner från kartan.

Bloggen noterar också att Vänersborgs svar på Björnhusskandalen - Vänersborg Arena - nu blivit ett fall för kronofogden. Detta efter att kommunen i julveckan beslutat stoppa alla utbetalningar till leverantörer och entreprenörer. Nu har obetalda fakturor på totalt 18 miljoner kronor gått till kronofogden. Orsaken till betalningsstoppet är att kommunen vill granska fakturorna - de litar tydligen inte på att leverantörernas fakturor är korrekta i Vänersborg! Granskning är dock inget som den korrumperade kommunledningen i Färgelanda ägnar sig åt, varför utbetalningarna till Cecilia och Henrik fortsätter som vanligt.

Bloggredaktionen