måndag 26 april 2010

Kommunen erkänner mobbning - till slut

Det riksbekanta mobbningsärendet i Färgelanda är av allt att döma ett avslutat kapitel.

(Lyssna på SR Väst och dagens nyhetsinslag ang mobbningsärendet SR Väst (klicka på länken). På SR Västs hemsida kan du även klicka på länken till SR Västs nyhetssändning kl 16.30-16.45, där du bl a kan höra Skolminister Jan Björklund (FP) ge sin syn på mobbning.)

Detta efter att kommunen vid dagens tingsrättsförhandlingar erkänt att pojken mobbats och tagit på sig ansvaret.

Som en del i förlikningen mellan BEO och Färgelanda kommun, betalar kommunen ett skadestånd om 80 000 kronor till den mobbade pojken.

I synnerhet för den drabbade pojken måste dagens besked kännas som en oerhört stor lättnad. Nu slipper han vittna om sina traumatiska upplevelser.

80 000 kronor är i sammanhanget en bagatell - redan kommunens egna kostnader för att driva målet mot pojken överstiger med bred marginal skadeståndet. Det är den mänskliga dimensionen - förnedringen och den efterföljande upprättelsen - som är det centrala.

På det politiska planet är det handläggningen av ärendet som står i fokus. Under ett års tid har kommunchefen Jan Eriksson - ivrigt påhejad av Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S) - gjort sitt yttersta för att pojken inte skall få upprättelse. Härigenom har de bidragit till att utsätta pojken och dennes familj för ytterligare lidande. De har också skämt ut kommunen i hela Sverige, p g a alla lögner och den fruktansvärda människosyn som de förmedlar till omvärlden.

Den fråga som dröjer sig kvar och pockar på svar, är hur kommuninvånarna skall kunna utkräva ansvar av dessa makthavare?

Bloggredaktionen

Ang Kenneth Carlssons (FP) lögn om Peter Johansson (KD) och stängda dörrar i KS

Det demokratiska mörkret tilltar i Färgelanda

De korrumperade politikerna gör nu allt för att mörka och försvåra invånarnas insyn och kontroll.

Som Bloggen redan rapporterat om har den utredning av Björnhuset, som KS beslutat om tidigare i år, blockerats av Den beklagansvärde (FP) och Ulla Börjesson (S). Enligt beslutet anslogs 200 000 kronor till att utreda bristerna i Björnhushärvan, vad som gjorts fel och vilka politiker och tjänstemän som gjort fel. En utomstående konsult skulle anlitas för uppdraget. Trots att flera månader gått, har det inte gjorts något för att initera utredningen. Det här är dock inte första gången som de korrumperade politikerna saboterar KS:s beslut.

På senare tid har Den beklagansvärde hänvisat till att han inte vill föregripa utredningen, när han vägrat svara på frågor om Björnhuset under Allmänhetens frågestund i KF. Nu har han alltså tillsammans med sin kumpan Fru Börjesson sett till att utredningen inte blir av. Så jobbar korrumperade politiker, som vet hur en slipsten skall dras.

Ett annat exempel på hur Den beklagansvärde och Fru Börjesson saboterar demokratiskt fattade beslut, är förhandlingarna med Björnhusföretagen om hyran. Där hade KS beslutat att den omvittnat inkompetente kommunchefen behövde hjälp, eftersom han inte klarade att ta tillvara kommunens intressen. Men det struntade man alltså i - man ville inte att någon utomstående skulle få insyn.

Nu är det dags att ta nästa steg att mörka och mygla. På KSAU förra veckan förordade mygelpartierna att KS stängs för allmänheten. Eftersom mygelpartierna S, FP och V har majoritet i KS, blir det också sannolikt KS:s beslut.

Enligt uppgifter till Bloggen är det Den beklagansvärde som står bakom den falska artikeln i Bohusläningen, där Peter Johansson (KD) framställdes som en vettvilling, som skulle ha vräkt upp (den redan öppna dörren!) till KS, stormat in på mötet och skapat oreda, svurit och gormat samt fotograferat.

Det enda som är sant i den artikeln, är att Peter fotograferade. Bohusläningens reporter var inte på plats när incidenten ägde rum, utan Den beklagansvärde har i efterhand relaterat den fabricerade historien till reportern, som tyvärr utgick från att han hade att göra med en seriös politiker och därför godtog vad Den beklagansvärde påstod.

Det finns naturligtvis inte någon hotbild mot KS p.g.a. att ledamöterna fotograferas. Däremot innebär uppenbarligen stängda dörrar ett påtagligt och förhöjt hot mot KS:s ledamöter, för att de skall utsättas för myglarnas lögner i media.

Bloggredaktionen