onsdag 23 juni 2010

Tappen i Högsäter - Centerns senaste bedrägeri

Centerpartiet har bildat en ekonomisk förening för tappen i Högsäter.

Häromdagen fick det från graven uppståndna "Högsäters byalag" agera bulvan åt Centern, när det kallade till ett andra möte i Högsäters bygdegård. Detta är bara det senaste i raden av politiska bedrägerier som Centern ägnar sig åt.

Centerns upplägg är i korthet följande. Centerpartisten Ann Blomberg agerar frontfigur i "byalaget" och tillsammans med andra centerpartister organiserar hon sedan möten för att "rädda tappen". Tanken är att Centern härigenom skall vinna röster i valet. Efter valet kommer såväl byalaget som frågan om tappen att läggas åt sidan.

Till sin hjälp har Centerpartiet sin älskling, "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors, vars kompetens som tompratare och projekthaverist gör honom till ett självklart val, för att hjälpa Centern att flytta fram sina positioner i Högsäter.

Hur skall det då gå till att rädda tappen? Ja, det är det ingen som vet. Inte Centern och inte Stalfors. Det finns heller inga planer. Men det är liksom inte huvudsyftet så här i valupptakten, det handlar istället om att engagera folk vid politiska väckelsemöten. Tompratare som Stalfors anlitas som väckelsepredikanter, för att lura in stackars ortsbor i en låtsasvärld, där allt går att lösa med bidrag och projekt.

I Björnhuset räknade tomprataren Stalfors med en kostnad på 15 mkr - idag är vi uppe i 90 mkr. Centern - under Ann-Marie Jacobssons "ledning" - är ansvarigt för att Björnhuset drogs igång på dessa premisser. Nu har Centerpartiet med Fru Jacobsson i spetsen satt klorna i Högsäter.

Vad hände då på mötet? Jo, Centern hade lagt upp det på det sättet, att det skulle bildas en ekonomisk förening, vilket också blev beslutat. För att försäkra sig om Centerpartiets kontroll av föreningen, valdes Ann-Marie Jacobsson (C) in i styrelsen.

Flera av besökarna skrev på listor, där de tecknade sig för andelar á 500 kronor i föreningen. Delar av den ålderstigna publiken ställde bekymrat frågan vad som händer med pengarna, om (när) de dör? De fick då beskedet av en närvarande "expert", att andelen i föreningen tas över av dödsbona till de avlidna, vilket måste ha känts lugnande.

Det går dock inte att få tillbaka sina pengar från bondfångarna, när man väl satt in sina 500 kronor. Pengarna kommer således oavkortat att gå till att stödja Centerns valkampanj och ge "utvecklingsstrategen" ännu ett projekt att "jobba med". Liksom tidigare Stalfors-projekt, så väntar även detta projekt på att förpassas till den sista vilan i sin redan utmärkta och färdiggrävda grav.

Under resans gång kommer - förutom alla pengar - många människors energi och hopp att förbrukas och utnyttjas för personliga och politiska syften.

Idag är det 88 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen