fredag 14 augusti 2009

Kenneth Carlsson (fp) skämmer ut sig i radion

Kenneth Carlsson (fp) vs Katarina Bäckdahl Elf

Vi uppmanar våra läsare att lyssna på den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp), när han intervjuas av Radio Väst.

Bloggen känner inte Kenneth Carlsson som person, men politikern Kenneth Carlsson (fp) har tidigare visat prov på svekfullhet, inskränkthet, bristande ansvarskänsla och bristande moral. Dessa mindre smickrande politiska karaktärsdrag bekräftas tyvärr i intervjun, där Carlsson - som dessutom uppträder oförsvarligt svagt - är virrig, stammar, hummar och är allmänt osammanhängande.

Visst är det tragiskt att som kommuninvånare behöva skämmas för att kommunen har ett sådant "kommunalråd".

Jämför med den till kommunen invandrade Bäckdal Elf, som intervjuas i samma inslag - klar, tydlig och saklig! Kanske ett ämne till folkligt förankrad politiker, nu när många av de gamla insuttna politikerna visat sig inkompetenta och korrupta?

(Tryck på länken "Radio Väst" ovan och vänta på intervjun, som kommer ett par minuter in i nyhetsinslaget)

Bloggredaktionen

Allmänheten bemöter Carlsson (fp)

Nedan publicerar vi ett inlägg som vi fått in från allmänheten, där signaturen Granny bemöter vikarierande kommunalrådet Kenneth Carlsson (fp), som uttalar sig i dagens Bohusläningen.

--------------------------------------------------------------------------------
Kenneth Carlsson uttalar sig i dagens Bohusläningen (14/8) under rubriken Vi måste få hit fler barnfamiljer. Hans slutsats är att det rör sig mest om jobben, och han säger angående Björnhuset:
..... och vill det sig väl, kanske en del av lösningen på sikt finns där. Men i det större perspektivet krävs nu att staten och regeringen tänker till.

Detta låter inte som den tvärsäkre Carlsson vi hört förut. Nu är det "kanske" och "vill det sig väl". Har han fått upp ögonen för att allt inte är som det ska vara med Björnhuset. Börjar han få kalla fötter? Har han kanske läst Lillesjös senaste årsrapport? Känner han sig pressad? Har han kanske tagit del av forskningsrapporten från Växjö? Har han förstått att hela satsningen vilar på en mycket osäker grund, och att det är företagen som arbetar på bygget som är det stora vinnarna? De arbetar på löpande räkning med procentpåslag, vilket är det mest lönsamma för dem och det mest kostnadskrävande och ineffektiva för kommunen. Har han äntligen förstått det?

Han pekar, med rätta, på de jobb staten och Västra Götalandsregionen har plockat bort från Färgelanda, och han nämner polisen, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och taxiväxeln. Hur många jobb det var sägs inte. Kommunen har också en del i minskningen av arbetstillfällen eftersom de sa upp kontraktet med Samhall. Jag vill minnas att det var ett 30-tal (kanske jag har fel). Somliga fick arbete i kommunen, andra fick pendla till Samhall i Uddevalla och några blev arbetslösa. Intressant vore att ta reda på hur många som flyttade ut. Nu säger kommunen upp folk av andra anledningar.

Intervjun avslutas med följande mening: Vi vet att många vill bo på landet om förutsättningarna för det är de riktiga. Carlssons parti tog bort en av de viktigaste förutsättningarna för barnfamiljerna - att det finns skolor i närmiljön!

Granny