onsdag 29 juli 2009

Björnhusaffärens konsekvenser

Bloggen vädjar till alla sina läsare, att hjälpa oss, att sprida det faktum att om företagen inte klarar av att betala minst 8 miljoner kronor i hyra plus sina egna driftskostnader så kommer det att direkt påverka den kommunala servicen så som skola, vård och omsorg. Detta har Bill Östlund i ett inlägg nedan redogjort för på ett mycket konkret sätt.

Redan nu har kommunen drabbats av nedskärningar p.g.a. det okontrollerade penningflödet som Björnhusaffären orsakar. Som det går att läsa i dagens Bohusläningen så hotas vård, skola och omsorg redan nu av nedskärningar, 25 personer hotas att sägas upp utöver redan beslutade uppsägningar. Det kärva ekonomiska läget anges som skäl till att redan beslutade och planerade besparingar inte räcker. Det räckte med andra ord inte med de redan planerade och beslutade besparingarna.

Det är av yttersta vikt att hyreskontrakten går till fullmäktige då dessa hyreskontrakt kommer påverka Färgelanda kommun för mycket lång tid framöver. Därför blir det naturligtvis ett demokratiskt haveri om politikerna i kommunstyrelsen på ett nonchalant och respektlöst sätt struntar i att låta hela den demokratiska församlingen få vara med när ett sådant här viktigt beslut ska fattas.




Bloggredaktionen