lördag 30 januari 2010

Kommunfesten - Kommunchefens propagandanummer

Det nära samarbetet mellan kommun- och propagandachefen tar sig nya former.

I ett väl iscensatt propagandanummer på kommunfesten i onsdags, läs-sjunger kommunchefen Jan Eriksson innantill från ett texthäfte.

Ackompanjerad av sin propagandachef Andreas Gleisner (text och musik?) hyllar han skamlöst Ulla och Kenneth samt kritiserar de invånare som opponerar sig mot hans sätt att (miss)sköta kommunen och de kommuninvånare som överklagat hans hyresavtal. Frågan är om kommunen verkligen kan ha en kommunchef, som gör politiska utspel och dessutom öppet kritiserar medborgare som gör bruk av sina fundamentala och grundlagsskyddade demokratiska rättigheter?

Naturligtvis passade Eriksson även på tillfället - mot slutet av kvädet - att hylla "sin" personal och försäkrade att de är "väl värda denna fest". Att smicker går hem är en gammal sanning och härigenom försäkrade sig Erisson också om sina "väl värda applåder" efter avslutat nummer. Det är helt visst beklämmande att 100 000-tals skattekronor används till en personalfest, i ett läge när kommunen står på ruinens brant och där syftet är att köpa sig lojalitet och bättra på en skamfilad image.

Visst kan vi hålla med om att de anställda förtjänar en fest, men det väcker anstöt att hålla en påkostad fest i ett läge när kommunen går back 18 miljoner kronor och kommunen säger upp folk till höger och vänster - och detta tack vare Erikssons vanstyre. Bara kommunfesten kostar minst en årsanställd!

Sannolikt dröjer det inte länge förrän nästa varsel läggs och då tvingas de kommunanställda återigen nervöst läsa personallistorna med antalet anställningsår, för att se om de ligger i farozonen att bli uppsagda.

Bloggredaktionen

Klicka på pilen i bilden nedan för att se och lyssna på kommunchefen. Ansvarig för inspelningen - och den som lagt ut den på YouTube - lär vara kommunens IT-chef Jonas Berggren (Jonas arbetade för några år sedan under Eriksson som IT-tekniker i Telestugan där Eriksson var VD och båda följde sedan med till kommunen när Telestugan kollapsade). Det är alltså en mäktig propagandaapparat som Eriksson förfogar över och som han hänsynslöst utnyttjar, för att komma undan sitt ansvar och rädda sitt eget skinn. Vi återkommer till detta i senare artiklar.