onsdag 9 september 2009

Allmänt/Bill Östlund

Taktiska, politiska utspel och överenskommelser hör liksom till när det gäller att få igenom så mycket som möjligt av sin politik. I Färgelanda har dock alla anständiga oskrivna regler passerats för länge sedan. Den som har förmågan att självständigt tänka kan ej längre se var den lokala partipolitiken vill åstadkomma för Färgelanda. Framförallt har vallöften p.g.a. velande och svek devalverats till att bara betraktas som tomma ord. (Undantag är möjligtvis som när Centern hållit fast vid löftet att verka för Stigen och Järbo i skolfrågan. Är det så?) Det jag dock är förvånad över är att taktikerna så lättvindligt struntar i sin egen kommun nu när det är uppenbart att ekonomin är allvarligt hotad i och med den gigantiska, totalt okontrollerade investeringen i Björnhuset. Om jag personligen skall lätta mitt hjärta så förstår jag att "Björnhuset" är väldigt olustigt för dig som är politiker. Du reagerar genom att jämt inför dig själv försöka förminska bedrövligheterna. Jag och många med mig reagerar genom att bli väldigt frustrerade och arga. Känner dock att processen är väldigt olustig och skrämmande. Erkänner att jag stundtals mått dåligt över hur jag har sagt saker eller agerat. Ber dock inte om ursäkt för att jag reagerar och agerar. Är dock lite ovan då jag aldrig tidigare i mitt liv aktivt har opponerat mig i samhällsfrågor.

Är det folks personlighet som nu tittar fram? Struntar t.ex. Zaid L om kommunens ekonomi raseras? Han förstår ju läget!?! Det ser nu ut som jag personligen grundligt har misstagit mig på Zaid. Trodde det var en hederlig karl. Ulla B känner jag inte. Tror Zaid är kompositören. Vänstern klappar händerna när vi i kf ifrågasätter hanteringen om mobbning eller Björnhuset. De har tydligen inte den blekaste aning om att de har röstat för hanteringen. Tragiskt och komiskt! Iren J och kd säger ingenting alls. Men liksom vänstern röstar de för hanteringen. De klappar dock inte händerna. Kenneth tror jag nog de flesta har genomskådat. Det hjälper nog inte hur många tjusiga tal som han kommer att hålla i valrörelsen. Det är ju så att man kommer fram till en punkt då man inte är trovärdig längre.

Vill personligen tacka Hugo H (m) för att du har yttrat dig värdigt i mobbningsfallet. Hur kunde dock moderaterna släppa iväg svaret till revisionen? Ok, ibland är man liksom inte med i spelet. Det har hänt mig också. Dock inte när det kommer till en sådan viktig som som att svara revisionen! Betänk att bloggen har visat hur tillmyglat svaret till revisionen var. Lägg därtill att revisionen frågade om vilka riskbedömningar som hade gjorts när det gäller företagens förmåga att kunna betala en framtida hyra. Vet du vad ni (Jan E och Zaid L?) har svarat? Jo- att ni har studerat företagens årsredovisningar (!!!) samt haft samtal med VD och företrädare för företagen. Men revisorn hade ju redan visat att företagen (2 st) var i det närmast konkursmässiga. Betalningsföreläggande fanns också. Tror ej att de ens hade fått hyra lägenhet av Valbohem.

Hur kan man svara så och sen tillägga att man gjorde en riktig bedömning när man godkände projektet? Ok, alla partierna var med på noterna men svaret blir ju inte bättre för det, möjligen känner gruppen sig tryggare. Allmänheten blir dock ännu otryggare. Gillar dock Hugo utifrån de kontakter jag har haft med honom och som sagt han är den ende som stundtals har yttrat sig hedersamt. Jag är nog inte den ende som blev förskräckt när vi läste om sammansvärjningen. Har vi dragit fel slutsatser? Vad gör dock M för att påverka? Sätter sig på tronen och samtidigt släpper iväg ett sådant svar till revisionen utan att ens reservera sig? Ja - vi får väl se vad som händer. Jag hoppas att jag har fel om tronen. Den tronen är just nu väldigt smutsig.

P.s.
När jag besökte senast ks fick jag äran att bevittna kommunchefens information till ledamöterna att ett företag! "tack vare Björnhuset" nu var intresserade av att bygga industrilokaler för bl.a. uthyrning i kommunen. "Vi" räknar med byggstart nästa år, sa han. Samma koncept som Björnhuset blir ju bra. Varför ändra på ett "vinnande" koncept!?! Han sa att det var väääldigt intressant. Jag kände mig för en stund nästan utvald som fick äran att vara bland de första som får denna information. Tänk - ett nytt Björnhusprojekt. Ja det märks att tillväxtmotorn har startat. Det är väl lika bra att dra tillbaka alla uppsägningar och meddela Samhall att de 25 anställda snart kan komma tillbaka till kommunen då vi snart har billiga lokaler att erbjuda. Vi bör nog meddela arbetsförmedlingen så att de har beredskap för att klara fördelningen av alla nya arbetstillfällen. Vi kanske får nya lokaler för skola och demensvård på köpet. Vem vet! Tacka vet jag projekt som poppar upp och därefter i små etapper så att säga blir "sammansvetsad med" politiken. Får politiken sen kritik så är detta mycket positivt för då blir politiken också sammansvetsad.

Jag hoppas att tiden får visa att hederligheten och demokratin är den grund som är stabil och vettig att försvara. Allt annat är förfärligt. Inte minst våra barn tar intryck av hur vi pratar och de är ju de som får betala ( Björnhuset = 33 år). Även de äldre som vi är skyldig en bra vård och omtanke på ålderns höst får betala.

Er tillgivne

Bill Östlund