fredag 25 mars 2011

Bohusläningen - skriver ner tjänstemännen

I gårdagens Bohusläningen skrev Jenny Borg en artikel (klicka på länken), om att kommunen skall låna upp ytterligare 15 mkr - för att klara driften.

Så långt är allt gott och väl. Tyvärr "lyckas" Jenny Borg även idiotförklara en namngiven tjänsteman - vilket Bloggen tycker är både felaktigt och orättvist. Artikeln visar tyvärr återigen att Jenny Borg inte har några djupare kunskaper i ämnet ekonomi.

Av artikeln framgår att tjänstemannen informerade KS-ledamöterna om, att kommunens ekonomiska kraftigt försämrade ekonomiska situation beror på att kommunen använt egna likvida medel till sina investeringar, istället för att låna till investeringarna.

Bloggen vågar påstå att tjänstemannen ifråga inte uttryckt sig på det sättet, utan har blivit feltolkad av någon som inte förstår ekonomi. Avsikten kanske var god, men resultatet av Jenny Borgs ord är att tjänstemannen framstår som en idiot, något som också läsarkommentarerna till artikeln vittnar om.

Som de flesta säkert förstår beskrev tjänstemannen den kraftigt försämrade likviditetssituationen i kommunen, vilket alltså inte har något direkt samband med det kraftigt försämrade resultatet.

Och om tjänstemannen trots allt uttryckte sig på det sättet, som Jenny Borg beskriver, så fanns det 13 KS-ledamöter i salen som borde ha påpekat det felaktiga påståendet.

Och i slutändan - om 13 KS-ledamöter fallerar - så måste journalisten ha tillräckliga kunskaper. Annars skall hon inte skriva alls.

Om Jenny Borg hade förstått vad hon skrev om, så hade hon inte skrivit som hon skrev. Jenny Borg hade kunnat välja mellan att kontakta tjänstemannen för att be om ett förtydligande, eller tolka tjänstemannen för att undvika att hon hängdes ut. Men eftersom Jenny Borg inte förstår ämnet hon skrev om, blev det så fel som det bara kan bli.

Bohusläningen har gått hårt åt tjänstemännen på senare tid , vilket paradoxalt nog Alliansen (C, M och KD) hamnat i skottgluggen för - paradoxalt eftersom Alliansen inte kritiserat tjänstemännen. Istället tycks det vara Jenny Borgs eget speciella sätt att skriva som skapar motsättningar.

Bloggredaktionen