torsdag 1 juli 2010

Misstroende mot kommunchefen

SR Väst rapporterar om extern granskning av Björnhushärvan (klicka på länken).

SR Väst rapporterar idag om politikernas misstroende mot kommunchefen Jan Eriksson (klicka på länken).

Än har dock inget officiellt besked lämnats och den inte helt ärliga politikern Fru Börjesson (S), kallar uppgifterna för ryktesspridning. Hennes politiska kumpan - den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) - sticker huvudet i sanden.

Bloggredaktionen

FP vill köra iväg kommunens ungdomar

Som alternativt valfläsk föreslår nu Den beklagansvärde (FP) att Färgelandas skattebetalare skall betala en halv miljon kronor för att bli av med våra ungdomar. "Det finns inte så mycket för ungdomar att göra här. Därför vill vi göra detta", uppger Den beklagansvärde som skäl till TV4 Väst.

Måhända har Den beklagansvärde en baktanke med sin plan - om kommunenen får bort alla ungdomar, så blir det ju lugnt i Färgelanda centrum och då slutar folk att klaga på buslivet.

I ett läge där kommunens ekonomi fullständigt har kraschat med underskott på bortemot 20 miljoner, vill alltså den oseriöse populisten använda en halv miljon skattekronor till ett valjippo - allt för att vinna billiga röster. Eftersom kommunen inte har några egna pengar, skulle kommunen dessutom tvingas låna upp halvmiljonen. Detta drabbar naturligtvis inte Den beklagansvärde personligen - det ser han nogsamt till. Däremot drabbar det verksamheterna, som redan går på knäna.

Dagens Nyheter kallar Folkpartiets utspel för Dalsländskt valfläsk (klicka på länken). Det måste kännas hedrande för Den beklagansvärde att bli omnämnd i DN, särskilt när det handlar om ett område som han har stor erfarenhet av, nämligen att skämma ut kommunen. Det ser ut att bli rött kort för Den beklagansvärde i höstens val.

Idag är det 80 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen