torsdag 1 april 2010

Björnhuset - Unik skandal enligt GT

GT skriver i dagens ledare att Björnhusskandalen är unik i svensk kommunalpolitisk historia.

"Man kan förstå att Färgelandas kommuninvånare rasar mot både sina kommunalpolitiker och de tjänstemän som varit involverade i fallet. Det är givetvis obegripligt att ingen ingrep redan för ett år sedan, då kostnaderna började rusa iväg. Och ingen lär förvånas om det blir ändringar i de kommunalpolitiska leden i Färgelanda efter valet i höst..."

Läs hela ledaren genom att klicka på denna länk.

Bloggredaktionen

Mobbningsärendet - Ulla Börjesson (S) kontra sanningen

I dagens SR Väst fortsätter Ulla Börjesson (S) sina försök att hitta ett bättre politikerliv - ett liv där hon är uppriktig, rak och ärlig. Dagens intervju visar tyvärr att hon har en bit kvar i sitt sökande efter sanningen.

Lyssna på hur Ulla Börjessons påståenden, om att "kommunen hela tiden försökt nå en förlikning", tillbakavisas av den mobbade pojkens mamma. Om Fru Börjesson varit intresserad av att ta reda på kommunens inställning, så hade det räckt att läsa kommunens advokats inlagor i tingsrätten. Det har Bloggen gjort och i de inlagorna säger kommunen - genom sin advokat - att kommunen bestrider att kränkning förekommit och bestrider att betala något skadestånd alls.

Om Fru Börjesson talat sanning, så hade kommunen medgivit att pojken utsatts för kränkning, men bestritt skadeståndet eftersom man ansett det vara för högt. Men så är alltså inte fallet.

Klicka på denna länk för att lyssna på inslaget i SR Väst.

Bloggredaktionen