onsdag 9 december 2009

KD ändrar sig i mobbningsärendet

KD ändrar sig i det uppmärksammade mobbningsärendet.

KD:s gruppledare Irene Jonefelt säger att "mobbningsfallet har tagit en vändning med förskräckelse" och ångrar partiets tidigare ställningstagande. Hon vill att kommunen avslutar ärendet - och därmed den mobbade pojkens lidande - genom att betala ut det begärda skadetståndet. Heder åt Irene, åt hela KD, och inte minst åt Peter Johansson (kd), som på senare tid jobbat hårt för att KD skall ändra inställning.

Bloggen gillar politiker och partier som kan ändra sig när de inser att de har hamnat fel. Det visar att de är mänskliga och att de klarar av att föra en dialog med medborgarna , vilket skapar förtroende och bidrar till att utveckla kommunen. Myglarna som idag sitter vid makten pratar gärna om att föra en dialog med invånarna - men har inget intresse av att göra så och försöker t o m hindra en sådan dialog. Allmänhetens frågestund är ett lika bra som tragiskt exempel på det.

För ett politiskt parti är det viktigt att inte framstå som veligt och man måste respektera att partier inte ändrar sig hur som helst. Men när det visar sig att man hamnat fel och det på ett trovärdigt sätt går att argumentera för en förändrad inställning, så är det inget svaghetstecken - tvärtom. Och när det som i det aktuella fallet handlar om mänskligt liv och att undvika mänskligt lidande, så är det naturligtvis så oerhört mycket viktigare att verkligen göra rätt.

Bloggen erfar att även Centern allvarligt funderar på att ändra inställning. All heder åt Centern i så fall. Ett sådant beslut skulle även innebära en kraftig markering mot den politiska majoriteten (s, fp, och v), och bana vägen för ett vinnande lag (kd, c och m) med slagkraftiga valfrågor i valet nästa höst. Ett mänskligt och trovärdigt politiskt alternativ jämfört med den korrumperade och maktfullkomliga regim som idag vanstyr kommunen.

Bloggredaktionen