tisdag 19 oktober 2010

Nya Moderaterna är en skam för Sverige

Mer om bakgrunden till den misslyckade integrationspolitiken.

Född i Burundi, dotter till en kristen far och en muslimsk mor, utgör invandraren och den tidigare intregrationsministern Nyamko Sabuni (FP) en prydnad för Sverige. Se inslaget nedan för att förstå varför modiga Sabuni är ett föredöme för svenska invandrare.


Sabuni ser faror med att vissa organisationer cementerar eller förstärker uppfattningar, som leder till ökad segregation, och har bl.a. krävt att det statliga stödet till religiösa och etniska organisationer skall ses över.

Sveriges muslimska organisationer var inte nöjda med valet av Nyamko Sabuni som integrationsminister 2006 och anordnade t.o.m. ett upprop i protest mot utnämningen (klicka på länken). Bland organisationerna märks underavdelningar till Islamiska förbundet i Sverige (klicka på länken), en av Sveriges två muslimska huvudorganisationer, som Abdirisak Waberi fram tills nyligen var ordförande för.

Redan i april 2006 krävde den andra muslimska huvudorganisationen - Sveriges muslimska förbund (SMF)- i ett brev (klicka på länken) till de svenska riksdagspartierna, särlagstiftning för Sveriges muslimer. I brevet krävde SMF bl.a. att skilsmässor måste godkännas av en imam, att kommunala skolor ska undervisa muslimska barn i hemspråk och religion i separata grupper, och att muslimska flickor och pojkar ska få simundervisning i separata grupper

Efter valet 2010 åkte som bekant Nyamko Sabuni ut i kylan och istället släppte Nya Moderaterna in islamisten Abdirisak Waberi i värmen. Ny integrationsminister är den unge Erik Ullenhag (FP), som i praktiken utsetts av Fredrik Reinfeldt och hans Nya Moderater.

Waberi är annars mest känd för att driva en av Sveriges största muslimska friskolor, Römosseskolan i Göteborg, där muslimska elever redan i tidig ålder lär sig leva segregerat i det svenska samhället, både ur ett genusperspektiv och ur ett religiöst (muslimskt) perspektiv.

Se inslaget nedan där Waberi bl.a. försvarar stenåldersåsikter som att mannen är familjens överhuvud, att kvinnor och män inte får skaka hand med varandra, och att han helst av allt vill leva som muslim i ett land som styrs av islamiska lagar, där profeten Muhammeds traditioner efterlevs. I klartext betyder det sharia-lagar.

Abdirisak Waberi är till skillnad från Nyamko Sabuni inte en prydnad för Sverige och Nya Moderaterna är en skam för Sverige, som dragit in denne stenåldersmuslim i Sveriges demokratiska finrum - Riksdagen.



OBS! materialet i inslaget ovan är i huvudsak hämtat från en intervju som SVT2 gjort med Waberi. Bloggen är som bekant opolitisk. Inslaget ovan innebär alltså inte att vi sympatiserar med SD och Waberis ord är för övrigt hans egna. Av samma skäl sympatiserar vi inte med FP bara för att vi publicerar ett inslag med Sabuni. Däremot sympatiserar vi med många av hennes åsikter.

Bloggredaktionen