fredag 26 mars 2010

Björnhuset -14 miljoner till!

Kommunen har idag skickat ut handlingar till ks-ledamöterna till det extrainsatta ks-mötet på måndag.

Av handlingarna framgår att företagen nu begär ytterligare 14 miljoner. På några dagar har alltså summan växt från 11 till 14 miljoner. Inflation kallas det visst.

Av handlingarna framgår också att företagen inte kommer att betala tillbaka pengarna på hyran.

Enligt uppgift skall Centerpartiets Ann-Marie Jacobsson ha spelat en central roll i "förhandlingarna" med företagen och i framtagandet av de nya kalkyler samt justerade hyresavtal, som kommer att innebära förluster för kommuninvånarna med 10-tals miljoner kronor. Tragiskt men sant.

Om uppgifterna stämmer innebär Centerns agerande inget mindre än ett monumentalt svek mot väljarna och mot samarbetspartierna KD och M. Det blir naturligtvis svårt att samarbeta med ett Centerparti som det inte går att lita på och som inte tar sitt ansvar för invånarna och för kommunens verksamheter. Så sent som i höstas röstade Centern nej till de gamla hyresavtalen med hänvisning till att kommunen skulle förlora drygt 20 miljoner under hyresperioden. Man röstade av samma skäl nej till att ge företagen ytterligare 10 miljoner kronor (från 62 till 72 miljoner).

Men nu är alltså Centerpartiet obegripligt nog berett att godkänna att ytterligare 14 miljoner kronor skänks bort till företagen - helt utan vidare. Varför kan man fråga sig? Ja, Centerns omsvängning är i sanning lika plötslig som obegriplig.

Sedan tidigare är det dock känt att Thorbjörn Jakobsson (C) har personliga kopplingar till Jimmy Högberg (Västfarm). Det är heller inte obekant att Ann-Marie Jacobsson bär ett stort personligt ansvar för att som tidigare ks-ordförande ha satt igång Björnhusprojektet utan underlag och utan upphandling - hon vill förmodligen innerst inne undvika en alltför närgången granskning av Björnhushärvan och därmed sig själv. Det är dock Bloggens bedömning att hon inte kommer undan.

Bloggredaktionen

FP i Färgelanda - Ett gubbsjukt parti!

FP i Färgelanda är inte bara korrumperat utan även gubbsjukt.

Bohusläningen skriver idag om FP i Färgelanda, vars valsedel till höstens val toppas av den beklagansvärde Kenneth Carlsson och ytterligare ett antal gamla korrumperade män.

Kvinnorna sviker det gubbsjuka gänget och yngre kvinnor håller sig klokt nog undan. Den beklagansvärde säger i dagens tidning att partiet haft svårt att rekrytera, men han har ingen förklaring till varför ingen vill veta av honom.

Självinsikt och självkritik har aldrig varit "världens bästa" Carlssons starka sida. Kanske kommer valnatten den 19/9 att innebära ett ett lika nödvändigt som plötsligt uppvaknande för den beklagansvärde, som leder ett parti i skriande behov av ett såväl intellektuellt som moraliskt reningsbad.

Bloggredaktionen

S-politiker avgår efter penningskandal

Man skulle kunna tro att det handlade om S i Färgelanda, men istället är det i närbelägna Värmland som S-skandalen med försvunna pengar nu leder till att tre S-poliker får söka sig nya jaktmarker (klicka på denna länk för att läsa artikeln).

Kanske dyker de upp hos S i Färgelanda, där lokala företrädare sannolikt väntar otåligt med öppna armar och ett fång röda rosor.

Bloggredaktionen