måndag 13 september 2010

TV4-utfrågningen: C + KD + M = Sant?

Dagens TV4-utfrågning av politikerna vid Centrumhuset var en avslagen historia.

Som vanligt svor sig Fru Börjesson (S) fri från ansvar (klicka på länken). På frågan varför det "inte finns något fast styre"? svarade Ulla att det beror på att ingen vill ta tag i rodret - och detta trots att hon hållit i rodret i snart två år. Kenneth Carlsson (FP) var för en gångs skull lite ärligare och höll inte med Ulla. Då ruttnade Ulla. Både Ulla och Kenneth såg för övrigt trötta och slitna ut - möjligen tynger insikten om det förestående valnederlaget.

Egentligen kom det vid dagens övningar endast fram en sak av intresse, men den var å andra sidan desto intressantare - nämligen om det finns ett borgerligt alternativ. Ann-Marie Jacobsson (C) gav klart besked, om att hon siktar på en majoritet bestående av C, KD och M. Tidigare har M uttalat sig på liknande sätt och det mesta talar för att även KD siktar mot denna lösning. Kenneth och hans FP får däremot inte vara med, efter sveket i skolfrågan och övriga knivhugg.

Mot bakgrund av kommunens katastrofala ekonomi och det utbredda vanstyret under Kenneths och Ullas ledning - uppbackade av ett lika oansvarigt Vänsterparti - finns det också goda förutsättningar, för att de tre borgerliga partierna skall kunna bilda en stabil majoritet efter valet.

S och FP däremot går sannolikt båda mot katastrofval.

I dag är det 6 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

TV 4 tar pulsen på politikerna vid Centrumhuset

I dag är det TV 4:s tur att ta pulsen på de lokala politikerna, vilket sker utanför Centrumhuset mellan 11.00-13.00.

Sannolikt kommer det inte att proklameras några halsbrytande politiska utspel nere vid Centrumhuset. Väljarna får dock en chans att skälla ut de politiker som misskött kommunen under senare år. Ta den chansen - det är en del av demokratin.

På söndag kväll får politikerna kommuninvånarnas dom.

Färgelandas "stolta" kommunalråd - Kenneth Carlsson (FP) - har redan börjat spekulera i livet efter detta, d.v.s. livet efter den 19:e. På sin egen blogg (klicka på länken) betygsätter han de lokala partierna och deras företrädare:

"Skall jag här och nu dela ut blåklintar till mina "kollegor", såväl politiskt som kemimässigt:
(M): 3 blåklintar ( Sakpolitiskt nära FP men de visar upp en tagg som sitter kvar)
(KD): 1 blåklint ( "Allt vad i viljen att människorna skolen gören eder, skolen i och gören dem")
(C): 3 blåklintar [ Rekorderliga, robusta men räviga (ett arv från Gunnar Hedlund) och har ett trappsteg att ta. Uppåt eller nedåt?]
(S): 3 blåklintar (lätt att samtala med men hamnar fel i vissa politiskt ideologiskt viktiga frågor)
(V): 2 blåklintar ( svagheten i den politiska ideologin vägs upp av hyvens personer som kandiderar)
(MP): 2 blåklintar (enfrågeparti där de sakmässigt står ensamma, kandidaten sympatisk)
(SD): Överkorsad blåklint ( ideologiskt en avgrund mellan liberalismen och dem)
(SVP): Ingen blåklint alls (kommentar överflödig)"


Kenneth gillar inte KD, som bara får en stackars liten blåklint.

Moderaterna får dock hela tre, men här besväras Kenneth av en "tagg som sitter kvar". Kenneths psykolog får försöka reda ut vad han menar.

Centern är enligt Kenneth räviga, vilket i klarspråk betyder att han inte anser dem vara helt pålitliga. Genom sig själv känner man andra, eller hur Kenneth?

Vi noterar också att Kenneth berömmer V och vänsterpartisterna R. Ingemar Eriksson och Edgardo "Chavez" Varas, för att ha agerat stämpeldyna och stödparti åt honom och Ulla Börjesson (S). Och det erkännandet skall Kenneth ha heder av. Kenneth och Ulla hade nämligen inte kunnat förstöra kommunen utan Vänsterpartiets stöd.

Idag är det 6 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen