torsdag 27 maj 2010

Tallbacken - Högsätersborna hånas och körs över igen

Hur kan man ens komma på tanken att öppna en flyktingförläggning på Tallbacken, utan att först fråga Högsätersborna?

Det som hänt med Tallbackens äldreboende är både obegripligt och sorgligt. Ett äldreboende, som var älskat av både boende, personal och anhöriga, lades ned på falska grunder. S och FP lade först ned Tallbacken med hänvisning till att det fanns gift i lokalerna - sedan öppnar man alltså flyktingmottagning! Då inser alla att det inte är det påstådda giftet som är problemet.

När KD i KF förra veckan föreslog att kommunen skulle ge tillbaka Tallbacken till kommunens gamla, så fick Rune Johansson (S) ett veritabelt spel - han gick upp i talarstolen och skällde ut Högsäter och den norra kommundelen som ovärdiga att ta emot de gamla från den södra kommundelen. Så visar Socialdemokratin sin solidaritet med Högsäter och de gamla - man sparkar ut dem från Tallbacken. Eftersom sossarna gör saker och ting grundligt, så sparkar de även ut personalen. Och det är väl detta som sossar och folkpartister menar med "Färgelanda-andan" - att sparka på svaga grupper, på dem som redan ligger ner.

Nu hånas Högsäter och den norra kommundelen öppet. I Dalslänningen har Socialdemokraterna och Folkpartiet t.o.m. en stor annons om "Högsätersandan", som man hänvisar till för beslutet att öppna flyktingmottagning. Visst är det förödmjukande att få höra, att Högsätersandan duger till att ta hand om flyktingar, men inte till att ta hand om våra gamla. Det är sådant som går till hjärtat.

Det informationsmöte som hölls i Allégården i Högsäter igår, handlade inte om att fråga Högsätersborna om de ville ha en flyktingmottagning på Tallbacken.Det handlade om "information" om ett redan fattat beslut - en envägsdiskussion således.

Vi förstår att Högsätersborna är förbannade. Men vi förstår också att både (S) och (FP) är nöjda. Inte nog med att de en gång för alla blivit av med "problemet" Tallbacken, de har dessutom ännu en gång kört över Högsätersborna och beslutat över deras huvuden. Det noteras att både kommunchefen och Den beklagansvärde närvarade vid gårdagens "informationsmöte" - de måste ha njutit av att än en gång ha fått förödmjuka Högsätersborna.

Klädsamt nog har vi inte hört något från Högsäters "räddare" Bo Ljung - ni vet folkpartisten som lagom till valet gör sitt yttersta för att få vara med i tidningen och prata om "nedmonteringen av Högsäter". Tystnaden talar sitt tydliga språk.

Bloggredaktionen


Färgelanda-andan sprids i vår omvärld