tisdag 26 maj 2009

Bloggen noterar...

… en insändare i tisdagens Dalslänningen signerad Löjliga familjen och Svarte Petter, d.v.s. Folkpartiet i Färgelanda. I insändaren bedyrar fp gång på gång sin oskuld, möjligen i tron att om en osanning upprepas tillräckligt många gånger, så blir den sann. Bloggen kan dock meddela att det är precis tvärtom.

Dessutom ”glömmer” den beklagansvärda fp-samlingen att redogöra för grundläggande fakta. Bloggen vill därför bistå med redovisning av några centrala punkter.

1. Fp röstade för alliansens förslag att bevara Stigen och Järbo i ks, strax innan det ödesdigra kf-mötet i april. Talet om dålig kvalitet, som skäl för fp:s beslut om nedläggning, är således en ren och skär lögn. Att fp vände på klacken några dagar innan kf-mötet är därför ett oerhört svek – både politiskt och eljest. Fp:s ”politik” drabbar väldigt många barnfamiljer och riskerar att utarma hela bygder.

2. Fp röstade för nedläggning av Stigen och Järbo i kf, först efter att fp försökt utpressa resten av alliansen att gå med i Leader-projektet. Om alliansen hade låtit sig utpressas, hade således fp röstat för att Stigen och Järbo skulle få vara kvar. Fp:s påstående, att bristande kvalitet låg bakom beslutet att lägga ner Stigen och Järbo, är således även av detta skäl en ren och skär lögn. Dessutom har fp – genom sitt klandervärda handlande – talat om för kommuninvånarna, att man är kapabel till vad som helst för att få sin vilja igenom, t.o.m. lägga ned kommunens skolor.

3. Fp röstade för nedläggning av Stigen och Järbo, eftersom partiet inte klarade av de interna påfrestningarna som var förknippade med en nedläggning av Höjdenskolan. Personliga hänsynstaganden gick före kommunens bästa. Det är den bistra sanningen.

Om det är något fp-gänget borde göra, så är det att skämmas och be kommuninvånarna om ursäkt, inte gå ut i löjeväckande insändare och bedyra en politisk oskuld som man för länge sedan bränt. Kommuninvånarna kommer inte att glömma eller förlåta!

Bloggredaktionen!

6 kommentarer:

  1. Det är bedrövligt att dom kan gå ut med en sån insändare i Dalslänningen,tror dom att Stigen-Järbo invånarna glömmer vad fp gjort.Vet bloggen vem som hade personliga intressen av höjdenskolan så att fp ändrade sitt beslut.Det skulle vara intressant att veta vem som har sån makt

    SvaraRadera
  2. Dom ljuger i kapp och utan att skämmas......

    SvaraRadera
  3. Höjdenskolan är ett "folkpartinäste".

    Håkan Gusteus fru jobbar där....

    Håkan Gusteus ogillar av någon oförklarlig anledning små skolor......

    Håkan Gusteus har en kraftfull stämma i den interna Fp:debatten, de andra darrar.....

    Anders Bennersten, en av de ivrigaste motståndarna till nedläggning av Höjdenskolan var med på Fp:s valsedlar till kommunvalet.....

    SvaraRadera
  4. Ja gud vad dom har gjort bort sig. Jag trodde Kenneth var smart. Jag hade fel.

    SvaraRadera
  5. Fp politikern Bennerstens bror jobbar som rektor på Östrabo i Uddevalla, alltså kollega till f d rektorn/skolchefen här i Färgelanda.
    Tror brodern, som bor i Färgelanda, ska börja jobba i Ed nu, ev som skolchef. Undrar vem som söker hans tjänst i Uddevalla?

    Konsulten som gjorde andra utredningen här i Färgelanda jobbade fram tills utredningen som skolchef i Ed, alltså var hon kollega till vår skolchef, som lagt besparingsförslaget om skolnedläggning.

    SvaraRadera
  6. Enl protokoll från ks-möte 18/3 yrkade Kenneth Carlsson (fp) att Stigen/Järbo skolor skulle drivas i årskurs F - 4. Höjden skulle börja utfasas 2009.
    Skolchefen Lind fick i uppdrag att utarbeta förslag. Han hade kunnat välja att bara flytta t ex en årskurs och deras fritids. Istället gjorde han ett omöjligt förslag. Innan det var presenterat för ks-ledamöterna presenterade skolchefen det för lärare i Ödeborg och Höjden. B-form införas.
    De många lärarna där fick uppfattningen att Järbo skulle få behålla alla sina lärare och bli en lyxskola, Järbo ansågs (felaktigt) dyrast! Dessutom ansågs Järbo/Stigen (helt felaktigt) behöva dyr renovering. Att Högsäters skola behöver göra om hela sitt värmesystem och renovera gymnastiksalens tak nämndes inte.

    SvaraRadera