lördag 18 juli 2009

Kaos i barnomsorgen

Bloggen noterar att skolförvaltningen plötsligt upptäckt att drygt 20 barn står i kö till barnomsorgen och att många riskerar att inte få plats i höst. Bloggen noterar förvaltningens förklaringar till kön – större inflyttning och högre födslotal. De förklaringarna känns naturligtvis både välkomna och logiska, eftersom Stigen och Järbo skolor lades ned med motsatta motiveringar så sent som för några månader sedan.

Bloggen konstaterar återigen, att beslutet att lägga ned Stigen och Järbo skolor var förhastat. Politikerna borde istället ha avvaktat valet nästa år och låtit en ny majoritet fatta ett långsiktigt beslut om skolornas framtid i kommunen. Nu blev det istället så, att ett oseriöst parti (fp) förstörde framtiden för väldigt många människor i Stigen och Järbo, när det gjorde gemensam sak med sossar och kommunister.

Bloggredaktionen!

3 kommentarer:

  1. Att räkna verkar vara svårt i den kommunala världen.

    Kanske Henrik Lindh fått hjälp av Jan E med själva räknandet och då klarnar ju allting….

    Jubla månde även Bennersten, Gusteus och andra folkpartister! Nu blir det ju ännu svårare att lägga ner deras älskade Höjdenskola. Snart kommer de på att den måste renoveras också även om den enligt fastighetsavdelningen verkar vara i absolut toppskick….. Ja det kanske till och med är läge att bygga ut den …. Vem vet…

    SvaraRadera
  2. ETIK OCH MORAL!
    Har läst runt lite av äldre inlägg.
    Ber den som har någon minut extra,läsa inlägget av Bill Östlund. Du hittar det under Etiketter.
    MYCKET LÄSVÄRT!

    SvaraRadera
  3. Utbildningschef Henrik Lind och därmed politikernas i FP, S, V åsikt, var att skollokalerna kostar mycket. Men Järbos gedigna skola var billigaste skollokalen i kommunen och Stigens välrenoverade skollokal går inte att tömma. Högsäters skola måste renoveras för miljonbelopp. Skolskjutskostnaderna kommer öka med ca 600 000 per år, alltså var besparingsargumenten bara LÖGNER och BLUFF !!!!

    SvaraRadera