fredag 24 juli 2009

Revisionsrapport dömer ut kommunchefen Jan Eriksson


Skäms Eriksson!

En revisionsrapport från kommunens externe revisor dömer ut Erikssons sätt att sköta kommunens investering i Björnhuset på alla punkter. Revisorn talar om oklarheter, tveksam hantering och osäkerheter, om stora risker för kommunen, om felaktig hantering av skattemedel, om bristande underlag, om bristande planering och granskning, om två företag – Björnerud och Lillesjö – vars svaga finansiella ställning gör att de riskerar att gå i konkurs redan innan första hyresperioden gått till ända.

Revisorns granskning sträckte sig bara fram till maj 2009, men han uttrycker redan i rapporten oro över att de 62 mkr inte kommer att räcka. Nu – några månader senare – vet vi att hans oro var befogad.

Revisorn säger också att ”det ligger nära till hands att det är offentlig upphandlig i Björnhuset”. Att han inte vill vara helt kategorisk beror förmodligen på att han inte utgör den myndighet som utövar tillsynen inom området – Konkurrensverket. Konkurrensverket har dock redan tidigare lämnat besked om, att kommunen brutit mot LOU (se inlägget nedan).

Man skulle nästan kunna tro att revisorn läst Bloggen, eftersom rapporten i princip utgör en återspegling av de brister och missförhållanden som Bloggen redogjort för. Alla rätt för Bloggen med andra ord!

På ingen punkt får Eriksson godkänt för sitt sätt att sköta Björnhusaffären! På ingen punkt!!

Revisionsrapporten bekräftar bilden av en inkompetent kommunchef som fört ks och resten av kommuninvånarna bakom ljuset.

Den 17/7 2009 ställde Bloggens talesman Bill Östlund frågan till ks, om politikerna i ks fortfarande har förtroende för Jan Eriksson? Efter revisionsrapporten ställs den frågan på sin spets.


4 kommentarer:

  1. Nu får det vara nog!!!

    Ut med hela Ks, in med folk som har lite ryggrad och som vågar ifrågaställa när lagar och regler frångås.

    Det är väl där det hela har börjat, inte en jävel som vågar att säga ifrån, fast dom har väl fullt upp med att dunka varandra i ryggen och tycka att dom är så jävla bra, och Sossarna med UB och SL i spetsen är dom största svinen i denna soppa.
    Startade bloggen ett parti är jag säker på att ni skulle få många röster.

    SvaraRadera
  2. Han har ju för f-n flera gånger dyr och heligt lovat och försäkrat offentligt, både i tidningen och i fullmäktige, om att hanteringen var helt laglig och att han kontrollerat detta med både revisorer och jurister. Då har han ju ljugit – IGEN!!!

    SvaraRadera
  3. Igår hyllade Ulla Börjesson Socialdemokraternas
    gullgosse Jan Eriksson.
    Den största tillgången inför och över valet är att Ulla Börjesson sitter kvar.
    Det jobbar vi på!!

    icke sosse

    SvaraRadera
  4. svar till 12:27
    Han har blåljugit om allt. om hyresavtalen, om att han stämt av med revisor och jurist osv.

    SvaraRadera