måndag 14 september 2009

Nya mobbningsfall - Carlsson (fp) skämmer ut oss igen!

Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) fortsätter att skämma ut kommunen.

Förra gången Carlsson fick oss att rodna handlade det om en intervju i Radio Väst. Den här gången lägger Carlsson sten på börda genom att genera kommuninvånarna i såväl Radio Väst som i TV4. Med tanke på Carlssons beklämmande insats, förstår Bloggen att TV4-reportern i inslaget betonar att Carlsson är vikarierande kommunalråd.

Intervjuerna var föranledda av att flera nya mobbningsfall på Valboskolan anmälts till Skolinspektionen. Vad hade du och jag som invånare och föräldrar förväntat oss av ”vårt kommunalråd"? Jo, lite ledarskap till att börja med, att Carlsson visat vägen och sagt ifrån att det är oacceptabelt att elever mobbas, att kommunen vidtagit omedelbara åtgärder med anledning av de nya fallen samt att kommunen nu på olika sätt intensifierar arbetet med att komma till rätta med de återkommande mobbningsfallen i kommunens skolor etc.

Men vad sade då den beklagansvärde Carlsson? Jo, till Radio Väst sade han att kommunen är duktig på mobbning!!?? och i TV4 började han efter en stunds bluddrande jiddra om ”mänskliga relationer” och att man måste ha förståelse för att människor uppfattar att ”det inte fungerar”, att kommunen måste jobba vidare med ”sin målsättning att det skall fungera”. Lyssnarna får närmast intrycket att Carlsson har förståelse för, att mobbning förekommer i kommunens skolor. Patetiskt var ordet!

Det är svårt att se hur (fp) skall kunna få några röster i nästa val med Carlsson vid rodret, som förutom sin djupa okunskap på många områden även är djupt insyltad i mörkläggningen av Björnhushärvan och annan politisk korruption.


Tv4

Radio väst

Klicka på de gröna länkarna ovan för att lyssna på inslagen.

Bloggredaktionen


26 kommentarer:

  1. Jag saknar ord för att beskriva mina känslor.

    SvaraRadera
  2. Han är så jävla pinsam så det nästan inte är sant.
    Men jag tycker han skall fortsätta uttala sig i media, han kommer på egen hand att radera FP från politiken i Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  3. Det blir bara värre och värre. Då säger Kenneth att det blir bara bättre och bättre. Går det inte att skicka honom någonstans. Jan E också?

    SvaraRadera
  4. Vad f-n menar han. Att det är ok med mobbning för det är bara mänskliga relationer eller? Vi pratar om barn. Barn Kenneth. Kan inte du gå runt på skolorna och säga till dessa barn att de får tåla lite mobbning för så är det i mänskliga relationer. Patetisk så det förslår är vad du är. Usch vilken hemsk människa som säger sånt. Skäms på dig!!!

    SvaraRadera
  5. ingen skam i kroppen den mannen

    SvaraRadera
  6. När tar det slut... tar eländet nånsin slut?

    SvaraRadera
  7. Förbluffande att Carlsson tror mer på kartan än på verkligheten, särskilt när kartan är felritad av propagandaskäl.
    Avslöjande! Carlsson läser tydligen kommunens hemsida men har inga livs levande förbindelser med Valboskolan. Där ser man vådan av att politikerna lägger våra liv i händerna på klåpare under fältropet "vi måste lita på våra tjänstemän". Mörker råder. Brrrrr. Uschiamej.

    SvaraRadera
  8. Med Henrik Lind som sektorchef kan det inte bli annat än en skola i förfall. Han använder socialdemokratins universallösning på alla problem,TOTAL FÖRNEKELSE.
    Förnekar man problemen så finns de inte och därför behöver man inte jobba med dem.
    Henrik Lind har ju gjort sig känd för detta sedan tidigare.
    Lägg till detta Kennet Carlssons uttalanden så förstår man att det inte är så lätt att vara barn i Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  9. Ja Kenneth är sorglig men det är väl de andra också. Ulla B (s), Ann-Marie J (c), Iren J (kd), Ingemar E(vp). Hoppas bloggen redovisar varje partis inställning till mobbningsärenderna. Fast kd är väl inte och räkna med. Iren springer väl och gömmer sig. Ulla har väl inte tid att göra nåt för hon står i vassen och dricker kaffe och röker. Det är viktigare än att bry sig om barnen. Ann-Marie sitter väl och dricker kaffe med Jimmy Högberg och käkar ägg. Vad Ingemar gör vet i f-n. Jag ryser i kroppen och det är inte av välbehag.

    SvaraRadera
  10. "Vi måste lita på våra tjänstemän" är bara ett patetiskt sett att slippa tänka själv. Om man som politiker bara vill sitta och svara ja eller nej utan att ifrågasätta ska man inte bli politiker, då utför man inte det arbete man blivit ålagd: Att tillvara ta kommuninvånarnas intresse.

    Om man inte ifrågasätter som politiker kan man istället ersätta sin stol med en skyltdocka - en nickedocka.

    SvaraRadera
  11. Kenneth denna socialliberala slamkrypare som slemmar sig fram i det politiska "moraliska" bottenskiktet. Jag hade en sådan fisk i mitt akvarium en gång. Hal som en ål och en riktigt ful fisk! Hoppas att någon rensar inom det kommunala akvariet och tömmer ut det skitiga vattnet som dessa fula fiskar simmar i. Men vem vet Kenneth förvandlar sig väl då till den orm som han är och istallerar sig i ett kommunalt terrarium-slingrande på en fortsatt falsk politisk färd.

    SvaraRadera
  12. Det kommer många ord ur den munnen.
    Inte att förglömma hans tal i kf den 17/6.
    Han pratade om det nya benet Björnhuset.
    Herr Carlsson beskrev vilken ENORM styrka detta var för Färgelanda. Detta var Herr Carlsson ÖVERTYGAD om. Vidare var Herr Carlsson lika ÖVERTYGAD om, att Kommunen skulle få tillbaka 72milj(då 62milj) från klusterföretagen.
    Vem tror på hans ord?

    SvaraRadera
  13. Jag kan lova att om Kenneth skulle få samma frågor 5min senare så skulle han ALDRIG ge samma svar.För han har ingen aning om va hans politikerkäft har svammlat om!

    Men jag imponeras av er på bloggen som på så kort tid kunnat reda ut hans blablabla :-)

    SvaraRadera
  14. Färgelanda kommun är uppenbarligen helt kass på att hantera mobbingfall och ännu sämre på att ta hand om offren. I en rättvis värld flyttar man på mobbarna och arbetar stenhårt med den sociala miljön i drabbade klasser. Man lägger också en skuld på föräldrarna som är ansvariga för sina barn då de inte är i skolan för det sker ju mobbing även utanför skolan.Skadestånd bör delas mellan kommun och föräldrar till mobbarna det bör också hållas samtalsterapi med mobbarna och deras föräldrar d.v.s. en kurs i att förstå vilken skada, smärta och olycka man ställer till med helt i onödan.
    resten av klassen skall lära sig att ställa upp för mobboffer. Det är intr så svårt att lägga upp en handlingsplan för detta, man kan begära det av skolledning och politiker.

    SvaraRadera
  15. Nu går skam på torra land! Han är ju precis som en "dum" gås som låter vattnet rinna av honom. Fattar han inte att han förstör för partiet?

    SvaraRadera
  16. Inte så svårt att lägga upp en handlingsplan??!!:

    1) När handlingsplan för individuelltlärande tolkas som att eleverna ska lära sej själv.

    2) När handlingsplan likabehandling tolkas som att alla är likadana.

    Bra med handlingsplaner men dom som använder dessa borde förstå dessa först!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  17. 21:41
    Helt rätt! Tycker att du pekar på rätt saker. Du har fattat läget!

    SvaraRadera
  18. Med tillräckligt stor yta, tillräckligt små barngrupper och med tillräkligt många lärare så är detta inget bekymmer. Då hinner alla se alla och inga mobbingärenden uppstår.

    På förliten yta, förstora grupper barn och för få lärare är det inte så konstigt att det blir som det blir.

    Inga planer fungerar då för alla är stressade.

    Problemet är inte planerna utan att skolchefen tror att barnen och lärarna är som en flock slaktsvin, han vill få ut så mycket pengar som möjligt på så liten yta som möjligt.

    Det är bara ett problem, om man fortsätter med liknelsen så finns det regler om hur många individer som ska vara på en bestämd yta och blir det för trångt så får man svansbitare.

    Skolchefen skulle haft undervisningsplikt inte sitta och räkna käpp rätt åt h..e och ändå få sin lön.

    SvaraRadera
  19. Nu är det tid för kf igen.
    När får vi döpa det till "Snillen spekulerar"?
    Att denna besättning skulle utgöra grädden av vårt förstånd i Färgelanda, är det största hot vi har idag, för kommande generationer.

    Vilket ansvar har vi "allmänheten" under mandatperioden?
    Det är vårat ansvar att inte blunda, vi har även ett ansvar att ifrågasätta samt ställa frågor.
    Du måste vara aktiv!

    SvaraRadera
  20. Det är ju kommunen som anställt honom(HL).
    När senast anställde dom en tjänsteman med kompetens?

    Listan med idioter kan göras lång.
    JE
    JS
    AG
    HL
    osv........

    SvaraRadera
  21. Bohuslaningen idag:
    "Henrik Lind säger att han har fått signaler från lärare och från fackligt håll att föräldrar använder hot om anmälning som ett påtryckningsmedel"

    HL säger att hans organisation är det inget fel på, det är fel på föräldrarna, hhmmm!!!

    Blir inte lätt för honom att lösa detta när han inte förstår var felet ligger, och kommunikationen med föräldrarna blir ju mycket bättre av ett sådant uttalande.

    SvaraRadera
  22. Stackars Henrik Lind som fått alla dessa kassa föräldrar och känsliga barn här i Färgelanda! BLÄÄÄÄ säger jag! Hela tiden den här förbannade förnekar metaliteten. Det är inget fel på oss. Vi gör allt rätt. Det är bara föräldrarna som hotar oss. Men allvarligt: Skulle föräldrar säga att de anmäler om det inte föreligger något problem. Vilken felfokusering. Istället för att titta på problemet så skjuter HL över det på föräldrarna och ännu värre på barnen. Kenneth Carlsson är precis likadan. När han får en fråga från media varför Färgelanda får så många anmälningar på sig så säger han att Färgelanda är bra på att hantera mobbning. Goddag Yxskaft säger jag och många många med mig. Färgelanda kommer ALDRIG ALDRIG att komma till rätta med sian problem om man inte börjar ta tag i det som är problemet. Att jag ens ska behöva skriva detta inlägg är inte klokt! Det borde vara självklart. Det finns väl ingen förälder i världen som säger att de skulle anmäla och ev gör det om det inte är så att deras barn far illa!!! Och något vi kan konstaterar att med den okompetens och idioti som finns här så far barn och familjer illa. Så är det!

    SvaraRadera
  23. Rätt man på rätt plats?!

    Finns det någon som bättre kan det där med mobbing än HL? Han har i alla fall tränat.

    SvaraRadera
  24. Inte bara barn och familjer, hela kommunen är i farosonen, vem vill flytta till denna kommunen och sätta sina barn i en skola med fem mobbingfall där skolchefen hävdar att det är barnen och föräldrarnas fel.

    En skolchef som kollektivmobbar föräldrarna som dessutom betalar hans lön, istället för att ta konsekvenserna av sitt handlande.

    SvaraRadera
  25. Så mycket mobbing som utövas i kommunhuset politiker och tjänstemän emellan, så är det väl inte konstigt att dessa tycker att mobbing i skolan är en liten skitsak. Många tjänstemän är ju inflyttade, har kanske gått på skolor som inte stävjat mobbing och så fortsätter de mobba likadant hela livet.OCH FORTSÄTTER ATT LJUGA OCH FÖRNEKA!
    Hur mycket har Färgelandas advokater kostat oss skattebetalare nu?

    SvaraRadera
  26. Hur fan kan politikerna sitta småfnittrande (under KS) och signera en bandyklubb när de ska diskutera något så allvarligt som ett mobbningsfall.

    SKITDÅLIGT!

    SvaraRadera