onsdag 21 oktober 2009

Björnhusets jobb-bluff avslöjad

Inga nya jobb i Björnhuset

Björneruds VD Cecilia Kullgren gör flera pinsamma avslöjanden i dagens Bohusläningen. Hon gör det inte medvetet, utan liksom i förbigående när hon redogör för andra frågeställningar.

Mest pinsamt och avslöjande är naturligtvis att sanningen om jobben nu kommer fram och att det inte ens finns någon potential för nya jobb – tvärtom blir det färre. Björnerud har idag bara 25 anställda, varav 17 i produktion – och den siffran kommer alltså att sjunka ytterligare! Snacka om att kommunens invånare blivit blåsta. Förhoppningsvis inser nu alla hur få jobb det faktiskt handlar om i Björnhuset. Och det handlar alltså inte om att skapa nya jobb i Björnhuset – utan färre jobb och att göra redan rika företagare rikare.

Alla vet att lönsam industriell verksamhet i dag bygger på en hög grad av automatisering – allt för att få ner personalkostnaderna, vilket är detsamma som att få ner antalet anställda. Det vet alla – utom Färgelandas oduglige kommunchef och myglande politiker.

Cecilia klagar på hur ”otroligt” mycket pengar förseningarna kostar, men avslöjar samtidigt att Björnerud har en stabil ekonomi och därmed hade haft råd att betala en hyra som inneburit att skattebetalarna fått tillbaka investeringen om 72 mkr. De hyresavtal som de korrumperade partierna (s), (fp) och (v) röstade igenom häromveckan, innebär alltså att skattebetalarna kommer att göda redan rika företagare genom hyressubventioner. Detta sker då på våra barns, gamlas och verksamheternas bekostnad. Man undrar nästan om kommunchefen fått provision av företagen för att förhandla så dåligt. Att (s), (fp) och (v) kunde godkänna hyresavtalen bottnar i en kombination av djupt rotad korruption och okunskap.

Cecilia drar också en liten klagovisa om förseningar i Björnhuset och insinuerar nästan att det skulle vara någon annans fel – d v s kritikernas. Ev förseningar är dock inte kritikernas fel. Cecilia och hennes kumpaner har fått alla pengar de behövt till bygget från skattebetalarna, oavsett om pengarna varit lagligt utbetalda eller inte – det har kommunchefen Jan Eriksson varit noga med. Cecilia & Co (hennes sambo Henrik Johansson som är delägare i Måltidslösningar/Lillesjö AB är kompanjon med ”projektledaren” Sven-Arne Thorstensson, som i sin tur är släkt med Västfarms Jimmy Högberg via ingifte) har dessutom planerat och utfört alla arbeten i Björnhuset helt på egen hand och efter eget huvud. Det är förmodligen också därför som Cecilia inte nämner något om ev skadeståndskrav p g a ”förseningarna”.

Bloggen förstår att Cecilia känner sig lite trumpen över att hon än så länge bara lyckats mjölka ur skattebetalarna 72 mkr. Men vi kan trösta henne med att det kommer mer - mycket mera. Som en liten aperitif slipper Cecilia nästan helt hyra under första året!

Bloggredaktionen

11 kommentarer:

  1. Min kommentar till förra inlägget passar bättre här, så jag flyttar den hit.

    Karin Ekeroth sa...
    Har ni läst intervjun med Cecilia Kullgren i dagens Bohusläning? Hon är så ledsen över den försenade inflyttningen. Vem kan hon skylla på? Det hela har ju legat i företagens händer och fram till nu har plånboken varit öppen. Oj, så synd om Björnerud.

    Vem var det som trodde att det skulle bli arbetstillfällen? Hon säger att det blir arbetsbrist eftersom den nya maskinen "innebär en kraftig rationalisering och därmed minskat behov av personal."

    Ställ den frågan, den om arbetstillfällen, till politikerna i kväll! Björnhuset är inget annat än ett sätt för de tre Mathusföretagen att bli mer lönsamma för ägarna. Självklart! Egentligen. Det är ju därför man driver företag, inte för att någon kommun ska få det bra.

    Möt upp! Ställ frågor!

    SvaraRadera
  2. Men vad håller Anders Nilsson på tidningen på med? Kan han inte ställa någon kritisk fråga? T.ex. varför dom inte kan betala hyra när dom har så mycket pengar???

    SvaraRadera
  3. Varför gråter hon?

    Enligt Ramavtalet skulle driften varit igång LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT tidigare!

    Under tiden har Björnerud stärkt sin finansiella ställning, samtidigt som vi har blivit fattigare.

    ???????????

    SvaraRadera
  4. Ja projektledaren i Björnerud S.K som är direkt underställd Lillesjö Seafoods inköpschef och "telefonansvarige" Jerker Sjöberg (NOSSEBRO)har också uttalat att det är av allra högsta vikt att Björnerudsgård får skattebetalarnas pengar, för annars klarar dom sig inte.

    SvaraRadera
  5. Oj oj blev det inga nya jobb! Vad förvånad jag blev, eller inte. Fast politikerna kanske blir förvånade. Dom har ju hela tiden försvarat idiotin med att det ska komma så många nya jobb hit.

    SvaraRadera
  6. tänk på att samhall hade en hel del anställda
    som fick gå när mathuset skulle byggas!!

    SvaraRadera
  7. Är det ingen som kan skriva till redaktionen i Uddevalla och klaga. Men Anders får säkert äta middag med JE som tack för hjälpen. Värre är det för journalister som gör det dom ska. Då skriver JE klagobrev till redaktionen i Uddevalla. Det är kanske det vi ser resultatet av....

    SvaraRadera
  8. 15:32
    Rena rama maffiametoderna! Skrämseltaktik!
    Hur i helvete kan en journalist smöra för dessa skitstövlar? Blomgren var är han? Var han för frän i tonen, vilket orsakade konflikt mellan bohusredaktionen och Jan.E och hans kumpaner.Då flyttas han bort från Färgelandas arena. Det är ju det ryktet som florera på samhället.

    Man blir så less!

    SvaraRadera
  9. Vi hade kunnat få
    16 HELTIDSANSTÄLLDA LÄRARE EXTRA EXTRA
    I 10 ÅR FRAMÅT
    inom skolorna i Färgelanda kommun
    för 72 miljoner.

    Då hade vi fått kunskapsrika, HARMONISKA barn i mindre klasser och mindre mobbing. Barnen hade tyckt om hemmakommunen och hade kanske velat bo kvar och skapa egna företag senare.
    Då hade det blivit KVALITET I SKOLAN. Skolan hade blivit en så god reklampelare att många FAMILJER velat flytta till Färgelanda kommun.

    Nu valde de okunniga politikerna att satsa allt i ett Björnhus, där privata företag rationaliserar bort arbetarna genom att de fått råd att mekanisera produktionen.

    Hur kan vänsterpartiet och sossarna förklara sitt ställningstagande med att det är bra för arbetarna?
    Men aporna i leden har förståss munkavle. Det är bara Ulla som får prata, de andra måste hålla tyst, inte se, inte höra, bara rösta som ulla och SAID. (Ni har väl hört om de tre aporna...) Vem vill va apa i Färgelanda kommun i framtiden. Skäms!

    SvaraRadera
  10. Kommunismen lever! Det fick vi svar på igår när Edgardo Varas stod i talarstolen. Men skillnaden idag mot 50,60 och 70-talet är att sossarna och kommunisterna är lika med ett. Högst oroväckande!

    SvaraRadera
  11. Förseningarna ja... Nu är det 17/12-09 och inte en pannkaka ur Björnhuset!
    Hur fungerar investeringarna där inne i Björnhuset egentligen??

    SvaraRadera